Πέμπτη
09.12.2021

City και Wall Street ψάχνουν εξειδικευμένα στα κρυπτονομίσματα στελέχη

Με την αξία των κρυπτονομισμάτων να έχει εκτιναχθεί ξανά στα ύψη, η Wall Street και το Σίτι του Λονδίνου επιδιώκουν τη στρατολόγηση στελεχών που να ξεχωρίζουν σε αυτήν τη νέα αγορά. Προκειμένου να προσελκύσουν τους πιο ικανούς, οι επενδυτικές εταιρείες και οι παραδοσιακές τράπεζες προτίθενται να προσφέρουν πλούσια πακέτα αποδοχών. Με την είσοδο των πρώτων διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων ή ETFs σε bitcoin στον κόσμο των επενδύσεων, όλο και πιο πολλοί παίκτες πείθονται πως δεν πρέπει να «χάσουν το τρένο» των κρυπτονομισμάτων.

Ένας πεπειραμένος διαπραγματευτής στα ψηφιακά νομίσματα μπορεί να διεκδικήσει ετήσιες αποδοχές έως και 200.000 στερλινών, συμπεριλαμβανομένου του βασικού μισθού και των μπόνους, τονίζουν οι Financial Times. Ένας προγραμματιστής με εξειδίκευση στην τεχνολογία blockchain μπορεί να απαιτήσει από 200.000 έως και 250.000 στερλίνες, σε ετήσια βάση. Παραδείγματος χάριν, η JPMorgan Chase χρησιμοποιεί ήδη τεχνολογία blockchain για να βελτιώσει τη μεταφορά κεφαλαίων μεταξύ τραπεζών αν και ο διευθύνων σύμβουλος, Τζέιμι Ντίμον, παραμένει δύσπιστος για το bitcoin ως επένδυση.

Πέραν της επιθυμίας των παλαιών παικτών της Wall Street και του Σίτι του Λονδίνου να εξασφαλίσουν υψηλές αποδόσεις από την αγορά των κρυπτονομισμάτων, συνολικής αξίας 2,8 τρισ δολαρίων, θέλουν να είναι επίσης οχυρωμένοι από τις απότομες διακυμάνσεις τους. Νέες εταιρείες, στο μεταξύ, όπως η Robinhood Markets καταλαμβάνουν ήδη δεσπόζουσα θέση στη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων, εντείνοντας τις πιέσεις στις παλαιότερες εταιρείες και τράπεζες του χρηματοοικονομικού κλάδου. Παρά τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Robinhood το τρίτο τρίμηνο, υπολογίζει πως σχεδόν το ήμισυ όλων των λογαριασμών που ανοίχτηκαν από το 2016 μέχρι το 2021 ήταν στη δική της πλατφόρμα των online συναλλαγών.

ΠΗΓΗ: powergame.gr