Δευτέρα
27.05.2024

Χονγκ Κονγκ: Στην τελική ευθεία το πρώτο spot bitcoin ETF

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να εγκριθεί το πρώτο spot bitcoin ETF στο Χονγκ Κονγκ. Το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές αναμένεται εντός Απριλίου. Μετά από μια μακροχρόνια «εχθρική» στάση απέναντι στα κρυπτονομίσματα, το Χονγκ Κονγκ άλλαξε ρότα στα crypto ETF τον Νοέμβριο του 2023. Παράλληλα, οι ρυθμιστικές αρχές προωθούν τις απαραίτητες ενέργειες για να διαμορφωθεί το πλαίσιο λειτουργίας των stablecoins.

Την Τετάρτη 10 Απριλίου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ (SFC) επικαιροποίησε τον κατάλογο των εταιρειών διαχείρισης εικονικών περιουσιακών στοιχείων, που έχουν καταθέσει αίτηση. Οι ανακοινώσεις για τα πρώτα spot bitcoin ETFs στο Χονγκ Κονγκ θα γίνουν στις 15 Απριλίου. Αναλυτές κρυπτογράφησης επισημαίνουν ότι το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θα χρειαστεί περίπου δύο εβδομάδες, προκειμένου να προετοιμάσει την κυκλοφορία τους στην αγορά.

Η Harvest International Asset Management Company είναι η πρώτη που κατέθεσε αίτηση για ένα spot bitcoin ETF στο Χονγκ Κονγκ. Η αίτηση κατατέθηκε στις 26 Ιανουαρίου 2024, λίγες εβδομάδες μετά το «ok» του Γκάρι Γκένσλερ για την κυκλοφορία των επενδυτικών προϊόντων στην spot αγορά των ΗΠΑ. Η δεύτερη που αναμένεται να λάβει έγκριση είναι η China Asset Management. Εκτός φαίνεται πως μένουν οι Boshi Fund και Value Partners Financial.

Σε αντίθεση με το αμερικανικό spot Bitcoin ETF, το οποίο μπορεί να αγοραστεί με τη χρήση νόμιμου νομίσματος, τα επενδυτικά προϊόντα του Χονγκ Κονγκ προσφέρουν μια πρόσθετη επιλογή εγγραφής μέσω του BTC spot. Αυτό σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να εγγραφούν στο ETF στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, χρησιμοποιώντας νόμιμο νόμισμα ή να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν bitcoin spot μέσω συμβατών ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, ο περιορισμένος αριθμός αδειοδοτημένων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων στο Χονγκ Κονγκ λειτουργεί ανασταλτικά. Με μόνο τα HashKey και OSL διαθέσιμα, οι επενδυτές που επιθυμούν να εγγραφούν σε spot bitcoin έχουν περιορισμένες επιλογές.

Source: powergame.gr

Array