Σάββατο
30.09.2023

ChatGPT: Γιατί συνεχίζει η πτώση στην επισκεψιμότητα

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Αύγουστο μειώθηκαν οι μηνιαίες επισκέψεις στο εξαιρετικά δημοφιλές chatbot τεχνητής νοημοσύνης που έκανε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο, ChatGPT της OpenAI, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι η πτώση πλησιάζει στο τέλος της, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Similarweb.

«Σωσίβιο» το άνοιγμα των σχολείων

Ωστόσο, τον Αύγουστο οι παγκόσμιοι μοναδικοί επισκέπτες αυξήθηκαν σε 180,5 εκατομμύρια χρήστες από 180 εκατομμύρια.

Το άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας και της χρήσης του ChatGPT. Η κίνηση του ChatGPT στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, αυξήθηκε ελαφρώς.

«Οι μαθητές που αναζητούν βοήθεια για το σπίτι φαίνεται να είναι μέρος της ιστορίας: το ποσοστό των νεότερων χρηστών της ιστοσελίδας μειώθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα αρχίζει να ανακάμπτει», δήλωσε ο David F. Carr της Similarweb, ο οποίος παρακολουθεί τακτικά το ChatGPT και τους ανταγωνιστές του.

«Έκρηξη» της τεχνητής νοημοσύνης

Το ChatGPT πυροδότησε μια φρενήρη χρήση της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης σε καθημερινές εργασίες από την επεξεργασία μέχρι την κωδικοποίηση και έφτασε τα 100 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες τον Ιανουάριο, δύο μήνες μετά την έναρξή του. Η τεχνολογία Generative AI χρησιμοποιεί δεδομένα του παρελθόντος για τη δημιουργία νέου περιεχομένου, για παράδειγμα για τη συγγραφή δοκιμίων ή ποιημάτων.

Πριν από το λανσάρισμα του Meta’s Threads, ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εφαρμογή όλων των εποχών, και τώρα είναι ένας από τους 30 κορυφαίους ιστότοπους στον κόσμο.

Η OpenAI κυκλοφόρησε επίσης τον Μάιο την εφαρμογή ChatGPT στο σύστημα iOS, η οποία θα μπορούσε να απορροφήσει κάποια κίνηση από την ιστοσελίδα της. Το ChatGPT είναι δωρεάν για χρήση, αλλά παρέχει επίσης μια premium συνδρομή με 20 δολάρια τον μήνα.

Διαβάστε ακόμη

Διακοπές ρεύματος στην Αττική από πτώσεις δέντρων σε καλώδια – Στα βόρεια προάστια τα προβλήματα

Ακίνητα: Έρχονται νέα εργαλεία για ευκολότερες μεταβιβάσεις

Chubb Insurance: Το σχέδιο του κολοσσού των ασφαλίσεων για την επένδυση στη Θεσσαλονίκη (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr