Δευτέρα
11.12.2023

BofA: Αύξηση 10% στα κέρδη του γ’ τριμήνου – Ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Bank of America για το γ’ τρίμηνο, με τα ισχυρά έσοδα από τόκους να παρέχουν σημαντική ώθηση στα τελικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 10% και έφθασαν στα 7,8 δισ. δολάρια ή σε 0,90 δολάρια ανά μετοχή. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 0,82 δολαρίων/μετοχή.

Τα έσοδα, ταυτόχρονα, διαμορφώθηκαν σε 25,3 δισ. δολάρια έναντι των προβλέψεων περί 25,1 δισ. δολαρίων. Σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του 2022, η μεταβολή ανήλθε στο +2,9%.

Όπως προαναφέρθηκε, η μεγαλύτερη βελτίωση κατεγράφη στα έσοδα από τόκους, τα οποία διευρύνθηκαν κατά 4% και αναρριχήθηκαν στα 14,4 δισ. δολάρια. Πρόκειται για ένα ποσό μεγαλύτερο κατά 300 εκατ. δολάρια σε σχέση με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το οποίο φυσικά οφείλεται στα υψηλά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Τα αποτελέσματα της Bank of America έρχονται να δώσουν συνέχεια στη θετική εικόνα των αμερικανικών τραπεζών για το γ’ τρίμηνο (JP Morgan, Wells Fargo και Citigroup), με τα καθαρά κέρδη να υπερβαίνουν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πάντως, η μετοχή της BofA στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης χάνει σχεδόν 18% από τις αρχές του 2023, καθώς η τράπεζα έχει μεγάλη έκθεση στα 10ετή κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ.

Σήμερα, βέβαια, η μετοχή αναμένεται να ξεκινήσει σε θετικό έδαφος, λαμβάνοντας ώθηση από τα ικανοποιητικά μεγέθη του γ’ τριμήνου.

Διαβάστε ακόμα

Ο Μητσοτάκης και οι αποφάσεις του, οι πράσινοι κερδισμένοι δήμοι (σεμνάαααα), ο Νίκος, ο Χάρης, ο Stefanos και… ολίγον ΓΑΠ, οι εξαγορές της HIG και τα ακίνητα της Intrum

Μεγαλύτερη ανάπτυξη φέτος αλλά και το 2024 – «Παράθυρο» για έκτακτα μέτρα στήριξης

ΟΤΕ: Ο κρυφός… άσος του real estate – Τα επόμενα βήματα μετά την ανακαίνιση των €50 εκατ. του Μεγάρου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr