Σάββατο
23.10.2021

Μπλόκο από μεγάλα ανταλλακτήρια crypto σε Κινέζους χρήστες

Το Huobi, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δήλωσε ότι σταμάτησε το άνοιγμα νέων λογαριασμών σε Κινέζους χρήστες της ηπειρωτικής χώρας, μετά τις ανακοινώσεις του Πεκίνου για σκληρή καταστολή των ψηφιακών νομισμάτων.

Οπως θυμίζει το CNBC, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας κήρυξε παράνομες όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τα κρύπτο την Παρασκευή. Η κινεζική κεντρική τράπεζα ενημέρωσε επίσης ότι απαγορεύονται οι ανταλλαγές και μέσω ξένων ανταλλακτηρίων σε χρήστες της ηπειρωτικής Κίνας.

Το Huobi, ένα από αυτά τα ανταλλακτήρια, δήλωσε την Κυριακή ότι θα τερματίσει τις εγγραφές νέων Κινέζων χρηστών. Η εταιρεία θα αποσύρει επίσης σταδιακά τους υπάρχοντες λογαριασμούς των χρηστών της ηπειρωτικής Κίνας έως τα μεσάνυχτα της 31ης Δεκεμβρίου 2021.

Εν τω μεταξύ, το Binance, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, δήλωσε ότι δεν μπορούν πλέον να ανοίξουν λογαριασμό όσοι χρησιμοποιούν κινεζικούς αριθμούς κινητών τηλεφώνων. Η εφαρμογή Binance δεν είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη στην Κίνα.

«Το Binance λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη τις υποχρεώσεις συμμόρφωσης και δεσμεύεται να ακολουθεί τις απαιτήσεις των τοπικών ρυθμιστικών αρχών όπου κι αν δραστηριοποιούμαστε», δήλωσε εκπρόσωπος στο CNBC.

Στις συναλλαγές της Δευτέρας, το Bitcoin ενισχύεται 5,% στις $44.188 ενώ το Ethereum κερδίζει 11% και φτάνει στις 3.145 δολάρια.

Πηγή: euro2day.gr