Δευτέρα
15.04.2024

BlackRock: IBIT, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο ETF στην ιστορία

Για τη δυναμική του IBIT της BlackRock και τις προσδοκίες σχετικά με το ETF στο ethereum μίλησε ο Λάρι Φινκ. Σε συνέντευξή του στο FOX Business, ο CEO της BlackRock εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC). Τόσο η BlackRock όσο και άλλοι πάροχοι ETF έχουν υποβάλει αιτήσεις για ένα αμοιβαίο διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο με έκθεση στο ethereum, το οποίο θα παρακολουθεί την τιμή του κρυπτονομίσματος στην spot αγορά των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις… καθυστερήσεις στη διαδικασία έγκρισης, με την κατάσταση να περιπλέκεται ακόμα περισσότερο από τη διαφαινόμενη πρόθεσή της να χαρακτηρίσει κινητή αξία το ethereum μετά τη μετάβαση του Αιθέρα από την τεχνολογία Proof of Work στην τεχνολογία Proof of Stake. Στο παρελθόν ο Γκάρι Γκένσλερ είχε δηλώσει ότι τα κρυπτονομίσματα που εκδίδονται από blockchain, το οποίο βασίζεται σε τεχνολογία Proof of Stake, μπορούν να ταξινομηθούν ως κινητές αξίες. Μια τέτοια εξέλιξη σημαίνει ακόμα πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο.

«Δεν νομίζω πως ο χαρακτηρισμός αυτός θα είναι πολύ επιζήμιος» εκτίμησε ο CEO της BlackRock, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένα τέτοιο γεγονός δεν θα μπορέσει να μπλοκάρει ένα spot ETF στο ethereum. Σημειώνεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της SEC για το Ethereum Foundation, ελβετική ΜΚΟ που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και προώθηση του blockchain. Παράγοντες κρυπτογράφησης εκτιμούν ότι η συγκεκριμένη έρευνα εντάσσεται στο… παιχνίδι καθυστερήσεων του Γκένσλερ ώστε να μην εγκριθεί τον Μάιο το συγκεκριμένο επενδυτικό οικοσύστημα με έκθεση στον Αιθέρα.

«Καλπάζει» το IBIT της BlackRock

Η BlackRock διαχειρίζεται ένα από τα πιο επιτυχημένα ETF. To IBIT, το αμοιβαίο διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο στο bitcoin, συγκεντρώνει πάνω από 17 δισ. δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση από τα μέσα Ιανουαρίου όταν η SEC άναψε το «πράσινο» φως σε αυτά τα επενδυτικά προϊόντα με σύνδεση στην κρυπτογράφηση.

«Το IBIT είναι το “ταχύτερα αναπτυσσόμενο ETF στην ιστορία των ETF» δήλωσε, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του bitcoin. Δημιουργούμε τώρα μια αγορά που έχει μεγαλύτερη ρευστότητα, μεγαλύτερη διαφάνεια και ειλικρινά δεν περιμέναμε τέτοια ζήτηση» κατέληξε ο CEO της BlackRock.

Source: powergame.gr

Array