Δευτέρα
15.04.2024

BlackRock: Γιατί επένδυσε στο bitcoin, τι προσδοκά στο ethereum

Περιορισμένο είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον των πελατών της BlackRock για έκθεση στο ethereum σε σχέση με το bitcoin, σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Μίτσνικ, επικεφαλής των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων του αμερικανικού κολοσσού. H BlackRock τάραξε τα νερά της κρυπτογράφησης με την απόφασή της να λανσάρει ένα ETF με έκθεση στο bitcoin στην spot αγορά των ΗΠΑ. To IBIT φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας με τις μεγαλύτερες καθαρές εισροές από την έναρξη της διαπραγμάτευσης στις αρχές Ιανουαρίου.

«Μπορώ να πω ότι για την πελατειακή μας βάση, το bitcoin είναι συντριπτικά το Νο1 σε εστίαση σε σχέση με το ethereum» ανέφερε σε πάνελ στο συνέδριο «Bitcoin Investor Day», που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη. Και πρόσθεσε: «Για κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης η ζήτηση είναι πολύ, πολύ μικρή». H BlackRock είναι μια από τις εταιρείες που έχουν υποβάλει αίτηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για ένα spot ethereum ΕTF και περιμένουν την ετυμηγορία του Γκάρι Γκένσλερ τον Μάιο.

Η BlackRock δεν ενδιαφέρεται για κάτι άλλο πέρα του του bitcoin

Ο Ρόμπερτ Μίτσνικ υπογράμμισε ακόμη ότι το ενδιαφέρον του αμερικανικού κολοσσού δεν επικεντρώνεται στα κρυπτονομίσματα. Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του σε ερώτηση για το αν η BlackRock εξετάζει να ξεκινήσει διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) με σύνδεση στο memecoin Dogwifhat (WIF), το οποίο έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα, καθώς έχει αυξηθεί κατά 420%. Αφού παραδέχτηκε ότι δεν γνωρίζει τι είναι αυτό, επεσήμανε ότι «πραγματικά (τα crypto) δεν είναι αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε».

Το ΙΒΙΤ της BlackRock, σε λιγότερο από δύο μήνες, έγινε ένα από τα πέντε κορυφαία ETF συνολικά στην αγορά, προσελκύοντας 15 δισ. δολάρια. Εξηγώντας τη μεταστροφή της BlackRock απέναντι στο bitcoin, ο Ρόμπερτ Μίτσνικ σημείωσε ότι διαπιστώθηκε ένα «ζωηρό» και μακροχρόνιο ενδιαφέρον των πελατών για έκθεση στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα «τόσο σε ανοδικές όσο και πτωτικές αγορές», προσθέτοντας ότι οι επενδυτές αυτοί ήταν απογοητευμένοι από το πόσο δύσκολο ήταν να αποκτήσουν πρόσβαση στο bitcoin.

Source: powergame.gr

Array