Κυριακή
23.01.2022

Bividend: Οι μέτοχοι της BTCS μπορούν να πληρωθούν το ετήσιο μέρισμα σε Bitcoin

Το πρώτο μέρισμα σε ψηφιακό νόμισμα ανακοίνωσε πως θα μοιράσει στους μετόχους της η μικρή τεχνολογική εταιρεία blockchain, BTCS Inc.

Η εταιρεία, που είναι ενταγμένη στο δείκτη Nasdaq, και διαχειρίζεται πάνω από 800 digital assets ανακοίνωσε πως οι μέτοχοι της θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να λάβουν το μέρισμα που τους αναλογεί, ύψους 5 σεντς ανά μετοχή, σε bitcoin. Μάλιστα, βάφτισε τη συγκεκριμένη μορφή μερίσματος ως «Bividend».

«Θέλουμε να επιβραβεύσουμε τους μακροχρόνιους μετόχους μας για τη συνεχιζόμενη στήριξη τους και να ενθαρρύνουμε την οικονομική ελευθερία προσφέροντας τα μέσα, ώστε να διευκολύνουμε την κατοχή bitcoin και άλλων ψηφιακών assets» σχολίασε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Τσαρλς Άλεν.

Το Bividend θα διατεθεί στις 17 Μαρτίου, οπότε μέχρι τις 16 Μαρτίου οι μέτοχοι θα πρέπει να έχουν δηλώσει αν θέλουν να πληρωθούν σε δολάρια ή σε bitcoin.

Πάντως, η πρωτοβουλία ήδη ενθουσίασε την αγορά, η οποία έκρινε πως το Bividend ανοίγει νέους δρόμους. Μάλιστα, η μετοχή της ίδιας της BTCS επιδόθηκε σε ένα θεαματικό ράλι, με κέρδη άνω του 45%, στα 4,40 δολάρια που εκτίναξε τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας σχεδόν στα 43 εκατ. δολάρια.

ΠΗΓΗ: ot.gr