Κυριακή
21.07.2024

Bitfinex: Πώς θα κινηθεί η τιμή του bitcoin τις επόμενες εβδομάδες

Το bitcoin είναι πολύ κοντά στο ανώτερο σημείο του τρέχοντος πτωτικού κύκλου, εκτιμούν αναλυτές της Bitfinex, αναμένοντας στη συνέχεια άνοδο μόλις ολοκληρωθεί η διόρθωση της αγοράς. Την προηγούμενη εβδομάδα το bitcoin κατρακύλησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, παρουσιάζοντας στη συνέχεια έντονη μεταβλητότητα με διαδοχικά σκαμπανεβάσματα μέσα σε ένα εύρος τιμών μεταξύ 54.000 – 57.000 δολάρια.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι μεγάλες πωλήσεις bitcoin από τους πιστωτές του MtGox και τη γερμανική κυβέρνηση έχουν πλέον τιμολογηθεί από την αγορά, υπάρχει η εκτίμηση ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα μπορεί να μην καταγράψει άλλες βουτιές. Ήδη, παρά την είδηση για τη μεταφορά 6.000 bitcoin σε ανταλλακτήρια από το crypto wallet της γερμανικής κυβέρνησης, το BTC διατηρείται πάνω από τις 57.000 δολάρια, έχοντας βέβαια και την ώθηση από το οικοσύστημα των αμερικανικών ETF που δείχνει να ανακάμπτει (καθαρές εισροές σχεδόν 300 εκατ. δολάρια τη Δευτέρα 8 Ιουλίου).

Η ύπαρξη πλεονάζουσας προσφοράς εν μέσω μιας περιόδου με χαμηλό όγκο συναλλαγών έχει προκαλέσει πανικό στην αγορά crypto, εντείνοντας την ανησυχία για την πτωτική πορεία του bitcoin. Σε γενικές γραμμές ο Ιούνιος ήταν ένας κακός μήνας τόσο για το BTC όσο και για τα altcoins. Ωστόσο, παραδοσιακά ο Ιούλιος είναι ένας μήνας κερδών για το bitcoin, με τον μέσο όρο απόδοσης στο 9%.Source: powergame.gr

Array