Δευτέρα
15.04.2024

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 68.000 δολάρια για πρώτη φορά από το 2021

Το φράγμα των 68.000 δολαρίων έσπασε σήμερα το Bitcoin, για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021, λόγω των προσδοκιών για ισχυρή ζήτηση των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων στην αρχή της εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται πως τον ίδιο μήνα, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα είχε σημειώσεικαι το ιστορικό υψηλό του στα 68.999,99 δολάρια.

Το bitcoin έχει κερδίσει περίπου 60% μέχρι στιγμής φέτος, ξεπερνώντας σε μεγάλο ποσοστό τις πιο παραδοσιακές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, όπως οι μετοχές, σημειώνει το Bloomberg.

«Αυτές οι συνθήκες φέρνουν αναμνήσεις από τα τέλη του 2020 και το 2021, αναμνήσεις της ανοδικής αγοράς και της ακραίας αισιοδοξίας που επικρατούσε», δήλωσε ο Jaime Baeza, ιδρυτής του crypto hedge fund AnB Investments. «Υπάρχει υψηλή μόχλευση στην αγορά και τα επίπεδα απληστίας γίνονται ακραία», τόνισε.

Στην καρδιά αυτής της φρενίτιδας για το μεγαλύτερο διακριτικό κρυπτογράφησης βρίσκεται η φαινομενικά ακόρεστη ζήτηση από τα εισηγμένα στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ ETFs Bitcoin, τα οποία ξεκίνησαν να διαπραγματεύονται στις 11 Ιανουαρίου. Το Bitcoin έχει εκτιναχθεί περίπου 186% τους τελευταίους 12 μήνες.

Άλλα tokens γνωστά ως altcoins, συμπεριλαμβανομένων των Cardano και Polkadot, αυξήθηκαν επίσης σήμερα κατά 7,4% και 10% αντίστοιχα. Παράλληλα, τα διακριτικά μικρής κεφαλαιοποίησης, γνωστά ως meme coins, ακολούθησαν το ράλι του Bitcoin, σημειώνοντας σημαντική άνοδο. Το Dogecoin αυξήθηκε σχεδόν 20% και το Shiba Inu 34% τις τελευταίες 24 ώρες.

Το ράλι του Bitcoin ήρθε μετά το ρεκόρ στους χρηματιστηριακούς δείκτες από τον ιαπωνικό Nikkei έως τον S&P 500 και τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq και με τους δείκτες μεταβλητότητας στις μετοχές. «Σε έναν κόσμο όπου ο Nasdaq σημειώνει νέα ιστορικά υψηλά, η κρυπτογράφηση θα έχει καλές επιδόσεις, καθώς το bitcoin παραμένει ένα τεχνολογικό υποκατάστατο υψηλής μεταβλητότητας και θερμόμετρο ρευστότητας», δήλωσε ο Μπρεντ Ντόνελι (Brent Donnelly), trader και πρόεδρος της εταιρείας αναλύσεων Spectra Markets.

«Επιστρέφουμε σε μια αγορά τύπου 2021, όπου όλα ανεβαίνουν και όλοι διασκεδάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Array