Δευτέρα
15.04.2024

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια – Πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2021

Το Bitcoin για πέμπτη σερί ημέρα εκτινάσσεται, καθώς ξεπέρασε για λίγο τα 60.000 δολάρια, ενισχυμένο από τις ροές στα ETF Bitcoin που το οδήγησαν σε άνοδο σχεδόν 40% τον Φεβρουάριο.

Η τιμή του  κρυπτονομίσματος σημείωσε αύξηση κατά 6% στα 60.391,10 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics, ενώ νωρίτερα, είχε φτάσει μέχρι και τα 60.734,42 δολάρια και ήταν κάτω από το ιστορικό υψηλό των 68.982,20 δολαρίων. Αξίζει να σημειωθεί πως ξεπέρασε τα 60.000 δολάρια από τον Νοέμβριο του 2021.

Οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στο Βitcoin ενόψει του halving του Απριλίου, μια διαδικασία που έχει σχεδιαστεί για να επιβραδύνει την κυκλοφορία του κρυπτονομίσματος.

Την ίδια ώρα, η προοπτική μείωσης των επιτοκίων από τη Fed τροφοδότησε την όρεξη των επενδυτών για υψηλότερης απόδοσης ή πιο ευμετάβλητα περιουσιακά στοιχεία.

«Το Bitcoin καθοδηγείται από την υποστήριξη σταθερών εισροών στα νέα spot ETF και τις προοπτικές για το γεγονός του halving του Απριλίου και τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο», δήλωσε ο Μπεν Λάιντλερ, υπεύθυνος στρατηγικής παγκόσμιων αγορών στην πλατφόρμα λιανικής επενδύσεων eToro.

«Ανέκαθεν γνωρίζαμε ότι χρειαζόταν το bitcoin να φτάσει σε ένα σημείο όπου θα υιοθετηθεί και θα γίνει αποδεκτό σε mainstream επίπεδο και τώρα έχουν ανοίξει οι πόρτες για να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Joel Kruger, στρατηγικός αναλυτής αγοράς στην LMAX Group. «Τα οικονομικά του bitcoin υπαγορεύουν ότι θα πρέπει να συνεχίσει να κινείται υψηλότερα».

Source: liberal.gr

Array