Δευτέρα
15.04.2024

Bitcoin: Το ράλι δημιουργεί 1.500 εκατομμυριούχους την ημέρα

Περίπου 1.500 νέα «πορτοφόλια εκατομμυριούχων» δημιουργεί καθημερινά το ράλι που σημειώνει το Bitcoin, σύμφωνα με έρευνα της εταιρεία ανάλυσης κρυπτογράφησης Kaiko Research, την οποία επικαλείται το Bloomberg.

Τα πορτοφόλια είναι ψηφιακές διευθύνσεις, στις οποίες οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τα κρυπτονομίσματά τους. Δεδομένα όπως ο αριθμός των διακριτικών που διαθέτει ένα πορτοφόλι είναι προσβάσιμα, καθώς το δίκτυο είναι δημόσιο και δεν ελέγχεται από κεντρικούς μεσάζοντες. Ωστόσο, οι διευθύνσεις είναι ανώνυμες, γεγονός που καθιστά δύσκολο να διακρίνει κανείς εάν ελέγχονται από άτομα ή οντότητες.

Με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα να έχει εκτοξευθεί γύρω στο 70% ήδη φέτος, ο ρυθμός δημιουργίας νέων πορτοφολιών εκατομμυριούχων αυξάνεται ραγδαία, ωστόσο παραμένει χαμηλότερος από ό,τι κατά την τελευταία ανοδική πορεία της αγοράς του 2021, όταν περισσότερα από 4.000 πορτοφόλια έφταναν το όριο των εκατομμυρίων δολαρίων καθημερινά. Το υψηλότερο επίπεδο για το τρέχον έτος ήταν 1.691 πορτοφόλια την 1η Μαρτίου.

Το Bitcoin διατηρεί μια πορεία ρεκόρ εν μέσω πρωτοφανών ποσών κεφαλαίων που ρέουν σε προϊόντα κρυπτογράφησης. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 71.900 δολάρια, όμως υπενθυμίζεται πως, όπως είχε γράψει το powergame.gr με το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα να κινείται σε ιστορικά υψηλά, πάνω από το επίπεδο των 72.000 δολαρίων, οι «ταύροι» της αγοράς θεωρούν εφικτή την επίτευξη του στόχου των 100 χιλιάδων δολαρίων, ακόμη και μέσα στο 2024.

Ο στόχος των 100.000 δολαρίων αποτελεί ένα ορόσημο που συζητείται στην αγορά από το 2021. Αν και φαίνεται μακρινός, το υφιστάμενο momentum των cryptos είναι τέτοιο που θα μπορούσε να τον φέρει πιο κοντά.

Source: powergame.gr

Array