Δευτέρα
15.04.2024

Bitcoin: Το πρωί “χτύπησε” ρεκόρ και το βράδυ “βούτηξε” κατά 10%

Σκαμπανεβάσματα είχε η τιμή του Bitcoin την Τρίτη, η οποία κατρακύλησε λίγο μετά από την επίτευξη νέου ιστορικού υψηλού για πρώτη φορά σε πάνω από δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα, η τιμή του κρυπτονομίσματος ξεπέρασε τα 69.210 δολάρια το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με την Coin Metrics, ωστόσο, στη συνέχεια υποχώρησε γρήγορα. Οι απώλειες μεγάλωσαν προς το τέλος των απογευματινών συναλλαγών. Τελευταία διαπραγματευόταν με πτώση 10% στα 60.793,80 δολάρια.

Ωστόσο, καθώς το Bitcoin βρίσκεται σε μια καλή περίοδο – έχει ήδη αυξηθεί πάνω από 45% φέτος – οι επενδυτές προειδοποιούν ότι τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν σύντομα, καθώς τα μη πραγματοποιημένα περιθώρια κέρδους πλησιάζουν σε ακραία επίπεδα.

«Η αγορά βρίσκεται σε ετοιμότητα για μια απότομη πτώση, πιθανώς μεταξύ 10% και 20%», δήλωσε στο CNBC νωρίς την Τρίτη ο Εντ Τόλσον, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του κρυπτονομισματικού hedge fund Kbit. «Οποιαδήποτε σημαντική πτώση θα οδηγήσει σε αλυσιδωτές ρευστοποιήσεις στα swap markets των κρυπτονομισμάτων, όπου το λιανικό εμπόριο έχει συσσωρευτεί σε μοχλευμένες θέσεις αγοράς και τα επιτόκια χρηματοδότησης είναι πολύ υψηλά».

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων τριμήνων, αναμένουμε ότι το bitcoin θα έχει καλές επιδόσεις, αλλά με απότομες πτώσεις στην πορεία», πρόσθεσε.

Ο Όουεν Λό της Oppenheimer συμφώνησε. «Η άνοδος είναι τόσο μεγάλη και τόσο γρήγορη που είμαστε επιφυλακτικοί για μια πτώση», είπε. «Αλλά μακροπρόθεσμα, εξακολουθούν να υπάρχουν καταλύτες που υποστηρίζουν τη θετική κίνηση των τιμών».

Το Bitcoin σημείωσε το προηγούμενο ρεκόρ του στα 68.982,20 δολάρια στις 10 Νοεμβρίου 2021, περίπου ένα χρόνο πριν η καταστροφική αποτυχία της FTX πλήξει τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων σε αυτό που κάποιοι αποκαλούν ως τη στιγμή «Lehman Brothers» της κρυπτογράφησης.

«Το Bitcoin διεκδικώντας για άλλη μια φορά το ιστορικό του υψηλό δείχνει ότι δεν πρόκειται να φύγει ποτέ», δήλωσε ο Άλεξ Θορν, επικεφαλής έρευνας στην Galaxy Digital. «Στα 15 χρόνια της ύπαρξής του, το bitcoin έχει δει τέσσερις μειώσεις 75% (και πλέον) και κάθε φορά επέστρεφε με “θόρυβο”».

Source: powergame.gr

Array