Πέμπτη
18.04.2024

Bitcoin: To profit taking καθυστερεί το νέο ιστορικό υψηλό

Την Τρίτη (26/3) το bitcoin σημείωσε υψηλό εβδομάδων στις 71.375, με τους ταύρους να βάζουν πλώρη για επιστροφή κοντά στο ιστορικό υψηλό της 14ης Μαρτίου (73.738 δολάρια). Ωστόσο, η δυναμική υποχώρησε γρήγορα, με αποτέλεσμα το bitcoin να μην μπορέσει να «τρυπήσει» το συγκεκριμένο όριο και να δημιουργήσει νέα κορυφή όλων των εποχών. Πλέον, δείχνει να βρίσκει στήριξη στη ζώνη των 70.000 δολαρίων, με την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης στην αγορά crypto, λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (27/3) στις 70.212,61 δολάρια με άνοδο 0,67%.

Βασικός λόγος της υποχώρησης του bitcoin ήταν ένα ακόμη profit taking, το οποίο ενίσχυσε τη μεταβλητότητα λίγο πριν από το πολυαναμενόμενο halving. Παράγοντες της αγοράς αναμένουν ένα ακόμη ιστορικό υψηλό του bitcoin πριν ενεργοποιηθεί το τέταρτο «μισό», το οποίο αναμένεται να συνοδευτεί από νέα σημαντικά κέρδη, καθώς ο «βασιλιάς των crypto» θα καταστεί ακόμα πιο σπάνιος, ωθώντας προς τα πάνω την τιμή διαπραγμάτευσης σε μια χρονική περίοδο που οι miners δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση (έστω και μειωμένη σε σχέση με το πρώτο μισό του Μαρτίου) σε νέα tokens.

Σύμφωνα με στοιχεία της Glassnode, το bitcoin παρουσιάζει διόρθωση 16% με περισσότερα από 2,6 δισ. δολάρια σε κέρδη να κατοχυρώνονται από τους traders. Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πριν από τέσσερα χρόνια -πάλι πριν από το halving. Καταλύτης για την άνοδο του bitcoin στις αρχές της εβδομάδας ήταν το rebound στο οικοσύστημα των ETFs, με επιστροφή των εισροών μετά από πέντε διαδοχικές συνεδριάσεις εκροών.

Σημειώνεται ότι το 40% της πρόσφατης ανάληψης κερδών στο blockchain αποδόθηκε σε θέσεις long, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και αυτές από traders που αποεπενδύουν από το ETF της Grayscale. Από τα μέσα Ιανουαρίου όταν το «καταπίστευμα» BTC της Grayscale μετατράπηκε σε αμοιβαίο διαπραγματεύσιμο κεφάλαιο (GBTC), έχουν «εξαργυρωθεί» 277.393 token. Τα στοιχεία της Glassnode δείχνουν ότι τα υπόλοιπα 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια σε πραγματοποιημένα κέρδη το τελευταίο 24ώρο «κλειδώθηκαν» από τους βραχυπρόθεσμους κατόχους.

Source: powergame.gr

Array