Σάββατο
03.06.2023

Bitcoin: Στόχος τα 35.000 δολάρια

Το Bitcoin βαδίζει προς ένα τριμηνιαίο κέρδος μεγαλύτερο από κάθε άλλο από την αρχή του 2021, έτος κατά το οποίο κατέγραψε το ιστορικό υψηλό του.

Ορισμένοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το κρυπτονομίσμαθεωρείται ως αντιστάθμισμα έναντι των δεινών στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ και της Ευρώπης και επωφελείται από τις προσδοκίες για χαλαρότερη νομισματική πολιτική για την προστασία των οικονομιών από τις συνέπειες αυτών των προβλημάτων.

«Η συμπεριφορά της τιμής εν μέσω αυτής της κρίσης θα προσελκύσει περισσότερους θεσμικούς», δήλωσε η Cathie Wood της Ark Investment Management στο Bloomberg Television, αναφερόμενη στην κατάρρευση των τριών τραπεζών στις ΗΠΑ και στην έκτακτη εξαγορά της Credit Suisse από την ανταγωνίστρια της UBS.

Η ανάκαμψη του Bitcoin βοήθησε την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να προσθέσει περίπου 390 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία το 2023, μετά την απώλεια 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι.

Το Bitcoin ακολουθεί το μοτίβο reverse head-and-shoulders, το οποίο υποδηλώνει μια bullish αντιστροφή. Η τεχνική μελέτη δείχνει στόχο τιμής περίπου στα 35.000 δολάρια.

«Με τις αγορές επιτοκίων να έχουν περάσει από τις προβλέψεις για αυξήσεις επιτοκίων στις προσδοκίες για μειώσεις επιτοκίων, υπάρχει τώρα ένας ήπιος άνεμος που υποστηρίζει το Bitcoin», έγραψε σε σημείωμα ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

«Στα σύννεφα»

 

Bullish Break | Token reclaiming weekly Ichimoku cloud is optimistic sign for some analysts
Η μέθοδος ανάλυσης Ichimoku cloud δείχνει αισιόδοξα σημάδια για ορισμένους αναλυτές

Το Bitcoin έχει μεταπηδήσει σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ένα εβδομαδιαίο Ichimoku cloud, έναν δείκτη που χρησιμοποιεί μαθηματικούς τύπους για να προσδιορίσει τα επίπεδα αντίστασης και στήριξης.

Η διάσπαση του σηματοδοτεί την πιθανότητα περαιτέρω αυξήσεων. Το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις κεντρικές τράπεζες που αναγκάζονται να συνεισφέρουν ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα, έγραψε σε σημείωμα ο Bendik Schei, επικεφαλής ανάλυσης στην K33.

Προσωρινή στάση

Bitcoin's DeMARK Red Flag | Study flashes signal which makes tactical retreat likely
Υπάρχουν σημάδια που καθιστούν πιθανή την τακτική οπισθοχώρησης

Ο δείκτης DeMARK Sequential — μια μέθοδος ανάλυσης της τάσης των τιμών που προσπαθεί να προβλέψει πότε μια τάση έχει κάνει τον κύκλο της — αναβοσβήνει κόκκινο.

Οι δείκτες DeMARK υποστηρίζουν μια ουδέτερη βραχυπρόθεσμη πόλωση, αλλά άλλα μοτίβα γραφημάτων θα μπορούσαν σύντομα να υποδεικνύουν μια «μακροπρόθεσμη έκρηξη», έγραψε σε ένα σημείωμα η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies LLC.

Source: mononews.gr