Δευτέρα
15.04.2024

Bitcoin: Οι “φάλαινες” μάζεψαν 100.000 BTC σε 10 ημέρες

Το εντυπωσιακό ράλι ανόδου του bitcoin δείχνει να ολοκληρώνεται στις 52.000 δολάρια, με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να βρίσκει (πρόσκαιρη) ηρεμία πάνω από το συγκεκριμένο ορόσημο, το οποίο οδήγησε τη συνολική κεφαλαιοποίηση των crypto πάνω από τα 2 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά από το 2021. Την ώρα που οι επενδυτές βολιδοσκοπούν τα νεότερα δεδομένα από την αγορά crypto, σταθμίζοντας τις επιλογές τους ενόψει του τέταρτου halving, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν μια αξιοσημείωτη περίοδο συσσώρευσης bitcoin από τις «φάλαινες» του blockchain.

Μόνο τις τελευταίες 10 ημέρες τα crypto wallets με 1.000 – 5.000 BTC αγόρασαν 100.000 bitcoin, αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων 21Shares, η οποία «τρέχει» μαζί με την Ark Invest της Κάθι Γουντ ένα από τα ETFs, που παρακολουθεί την τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος στην αγορά spot των ΗΠΑ.

Ψήφος εμπιστοσύνης στο bitcoin με το βλέμμα στις 100.000 δολάρια

Η συγκεκριμένη αγοραστική φρενίτιδα μεταφράζεται σε ισχυρή πίστη των crypto traders για τη μελλοντική πορεία του bitcoin, με τους υπεραισιόδοξους να βλέπουν εκτόξευση πάνω από τις 100.000 δολάρια εντός του 2024. Αντίστοιχες κινήσεις του παρελθόντος από τις “φάλαινες” στην αγορά crypto είχαν προηγηθεί σημαντικών μεταβολών στις τιμές, οι οποίες συνοδεύτηκαν από έντονη ανοδική τάση. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και το 2021, όταν το bitcoin πέτυχε το ιστορικό υψηλό κοντά στις 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο.

Σημειώνεται ότι οι miners βρίσκονται σε ετοιμότητα για το τέταρτο «μισό» στο blockchain, έχοντας ολοκληρώσει τις ρευστοποιήσεις tokens τις προηγούμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της κατοχύρωσης κερδών και διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων για την αναβάθμιση του εξοπλισμού. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ημερήσιες πωλήσεις έχουν μειωθεί κατά 62,5%.

«Η τρέχουσα κίνηση της αγοράς ευθυγραμμίζεται με ένα ράλι λίγο πριν από τη λήξη του -μια τάση που παρατηρήθηκε σε προηγούμενους κύκλους του bitcoin. Ιστορικά, αυτό το ράλι ξεκινά περίπου οκτώ εβδομάδες πριν από το halving, με δυνατότητα να σπρώξει τις τιμές πέρα από τα προηγούμενα υψηλά του κύκλου. Την προηγούμενη εβδομάδα το bitcoin επέστρεψε ως περιουσιακό στοιχείο τρισεκατομμυρίων δολαρίων, εξέλιξη που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εισροές ETF (σ.σ. 300 – 400 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο την ημέρα)» δήλωσε ο Jag Kooner, επικεφαλής Παραγώγων στην Bitfinex.

Source: powergame.gr

Array