Δευτέρα
11.12.2023

Bitcoin: Οι 3 εταιρείες που επενδύουν μαζικά στο κρυπτονόμισμα

Μπορεί το Bitcoin να κινείται σταθερά κάτω από τις 30.000 δολάρια, ψάχνοντας στήριξη στις 27.000 δολάρια, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες μεγάλες εταιρείες στην αγορά crypto που επιλέγουν να επενδύουν μαζικά στο Νο1 κρυπτονόμισμα από τις αρχές του 2023.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα στο cryptopotato, η χαμηλή τιμή διαπραγμάτευσης λειτουργεί ως «επενδυτική ευκαιρία» για long έκθεση στο Bitcoin, καθώς υπάρχουν σενάρια που θέλουν τη «ναυαρχίδα» των crypto να εκτοξεύεται στις 70.000 δολάρια τους επόμενους μήνες. Ακολουθούν οι τρεις εταιρείες που στοκάρουν Bitcoin:

  • MicroStrategy: Από τους μεγαλύτερους αγοραστές Bitcoin τα τελευταία χρόνια. Την 1η Αυγούστου διατηρούσε στο επενδυτικό της χαρτοφυλάκιο 152.800 BTC, έχοντας αγοράσει 12.800 BTC το προηγούμενο τρίμηνο. Ο ι συμμετοχές της MicroStrategy σε Bitcoin αποκτήθηκαν με μέσο κόστος 29.672 δολάρια/Bitcoin.
  • Galaxy Digital: Η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με ειδίκευση στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και τις τεχνολογίες blockchain, έχει στην κατοχή της 8.100 Bitcoin. Στο χαρτοφυλάκιό της υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση που ξεπερνούν σε αξία τα 2,5 δισ. δολάρια. Ο επικεφαλής επενδύσεων της εταιρείας, Christopher Ferraro, ποντάρει στην πιθανή έγκριση του πρώτου ETF σε Bitcoin στην αγορά spot των ΗΠΑ για να δει σημαντική «εκτόξευση» της τιμής του κρυπτονομίσματος -εξέλιξη που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά για τα κέρδη της. Εκτός από Bitcoin η Galaxy Digital έχει επιλέξει έκθεση και σε άλλα κρυπτογραφικά tokens, εστιάζοντας παράλληλα τόσο στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) όσο και στο οικοσύστημα πληρωμών Web3.
  • Marathon Digital Holdings: Είναι η τρίτη μεγάλη εταιρεία που φροντίζει να αυξάνει τον αριθμό των Bitcoin που διατηρεί στην κατοχή της. Πρόκειται για εταιρεία miners. Την 1η Αυγούστου η εταιρεία ανέφερε συμμετοχές 12.964 BTC, αξίας 379 εκατομμύρια δολάρια περίπου. Σημειώνεται ότι η Marathon Digital έχει ξεκινήσει κοινοπραξία στο Άμπου Ντάμπι για την εξόρυξη περισσότερων BTC -κίνηση που ερμηνεύεται ως «ψήφο εμπιστοσύνης» για την μακροπρόθεσμη προοπτική του Bitcoin στην αγορά crypto.

Source: powergame.gr