Κυριακή
23.01.2022

Bitcoin: Κατρακύλησε κάτω από την κρίσιμη στήριξη των $40.000

Το Bitcoin βούλιαξε κάτω από τα 40.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας το χειρότερο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 6% στα 39.774 δολάρια στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης, διευρύνοντας τις απώλειες σχεδόν στο 14% από την άναρξη του 2022, για να καλύψει αργότερα μέρος της πτώσης σε ρυθμό ασανσέρ ανεβαίνοντας στα $41,500.

Η πτώση από την αρχή του 2022 είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί για αρχή έτους τουλάχιστον από το 2012. Το Ether σημείωσε επίσης πτώση, ενώ ο δείκτης Bloomberg Galaxy Crypto υποχώρησε για τέταρτη διαδοχική μέρα.

«Τα κρυπτονομίσματα είναι πιθανό να παραμείνουν υπό πίεση καθώς η Fed μειώνει τις ενέσεις ρευστότητας», δήλωσε στο Bloomberg ο Τζέι Χάτφιλντ, διευθύνων σύμβουλος της Infrastructure Capital Advisors.

«Το bitcoin θα μπορούσε να τελειώσει το 2022 κάτω από τα 20.000 δολάρια. «Η αυστηρότερη πολιτική της Fed επηρεάζει όχι μόνο τα επιτόκια αλλά και το ασφάλιστρο κινδύνου, καθώς η Fed αποσύρει κεφάλαια από τις κεφαλαιαγορές. Οι πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις όπως η ασύμφορη τεχνολογία, οι μετοχές meme και τα κρυπτονομίσματα επηρεάζονται δυσανάλογα σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά, καθώς αυτές οι επενδύσεις είναι περίπου δύο φορές πιο ασταθείς από τη συνολική αγορά, επομένως έχουν διπλάσιο ασφάλιστρο κινδύνου από τη μέση μετοχή».

Ο Μάικ Μακ Γκλον του Bloomberg Intelligence παρατηρεί πως τα $40.000 είναι ένα σημαντικό επίπεδο τεχνικής στήριξης για το Bitcoin. Τα κρυπτονομίσματα αποτελούν ένα «καλό βαρόμετρο» για την τρέχουσα μειωμένη διάθεση ανάληψης κινδύνου. Ωστόσο, προβλέπει ότι το Bitcoin θα βγει τελικά μπροστά, καθώς ο κόσμος γίνεται όλο και περισσότερο ψηφιακός.

Η Νόελ Αρκεσον, από την Genesis Global Trading, δήλωσε ότι η πτώση του Bitcoin φαίνεται να οφείλεται περισσότερο στους βραχυπρόθεσμους παίκτες του νομίσματος παρά στους μακροπρόθεσμους κατόχους.Πηγή: euro2day.gr