Τετάρτη
21.02.2024

Bitcoin: Εκτινάσσεται στα 50.000 δολ. για πρώτη φορά από το 2021

Στα 50.000 δολάρια εκτινάχθηκε το Bitcoin για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια, κάνοντας ένα αξιοσημείωτο come back, έπειτα από μια σειρά σκανδάλων και χρεοκοπιών στη βιομηχανία κρυπτογράφησης που είχαν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη βιωσιμότητα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Το κρυπτονόμισμα έχει τριπλασιαστεί σε αξία από την αρχή του περασμένου έτους, υποχωρώντας από μια βουτιά 64% το 2022. Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε τελευταία φορά στα 50.000 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2021. Η τιμή εξακολουθεί να είναι κάτω από το υψηλό όλων των εποχών των σχεδόν 69.000 δολαρίων που επιτεύχθηκε τον Νοέμβριο του 2021 .

Η αναζωπύρωση των τιμών των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με το Bloomberg, έρχεται καθώς οι επενδυτές ενστερνίζονται εκ νέου τον κίνδυνο εν μέσω προσδοκιών ότι η Federal Reserve πλησιάζει στη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής.

Παράλληλα, με τον Μπάνκμαν Φράιντ να καταδικάζεται για απάτη και τον συνιδρυτή της Binance, Changpeng Zhao, να αναμένει την καταδίκη για αποτυχία εφαρμογής πολιτικών κατά του ξεπλύματος χρήματος και παραβιάσεις των κυρώσεων στις ΗΠΑ, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων έχουν αυξηθεί καθώς οι αναλυτές βλέπουν λιγότερους διαφαινόμενους κινδύνους για τον κλάδο.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, το bitcoin, η «ναυαρχίδα» των crypto είχε ήδη καταγράψει κέρδη πάνω από 10%, παίρνοντας μαζί του και τα altcoins, με το ethereum να παραμένει πάνω από τις 2.500 δολάρια. Επρόκειτο για την καλύτερη εβδομάδα από τις 8 Δεκεμβρίου 2023, με την ανοδική πορεία να συνεχίζεται. Είναι η πρώτη φορά μετά την έγκριση των spot ETFs στις ΗΠΑ που το bitcoin επέστρεψε σε αυτά τα επίπεδα, γεμίζοντας αισιοδοξία τους traders που αναμένουν εκτόξευση κερδών με καταλύτη το halving του Απριλίου.

Source: powergame.gr