Πέμπτη
22.02.2024

Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 43.000 δολάρια

Η τιμή του Bitcoin ξεπέρασε το επίπεδο των 43.000 δολαρίων τη Δευτέρα, με το κρυπτονόμισμα να διευρύνει τα πρόσφατα κέρδη του. Το Bitcoin διαπραγματευόταν για τελευταία φορά υψηλότερα κατά 3% στα 43.102,26 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Υπενθυμίζεται ότι το Bitcoin έκλεισε το 2023 γύρω από το επίπεδο των 42.000 δολαρίων. Τώρα έχει αυξηθεί κατά περίπου 2% για το 2024, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Το Ethereum σημείωσε άνοδο σχεδόν 2% στα 2.301,89 δολάρια. Το token SOL της Solana και το ADA της Cardano ηγήθηκαν των κερδών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, με αύξηση 6% και 4% αντίστοιχα.

Bitcoin: Προσμονή για τις αποφάσεις της Fed

Το επενδυτικό κοινό στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχει το βλέμμα στραμμένο στο πως τα μακροοικονομικά στοιχεία επηρεάζουν τις τιμές των crypto. Ειδικότερα αυτή την εβδομάδα, η συνεδρίαση πολιτικής της Fed θα ξεκινήσει την Τρίτη. Οι επενδυτές είναι σχεδόν βέβαιοι ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά, αλλά ελπίζουν σε ένα «νεύμα» από τη Fed ότι θα αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια σύντομα, ίσως ακόμη και τον Μάρτιο. Τα χαμηλότερα επιτόκια θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη συνολική ανάληψη κινδύνου και τον τεχνολογικό τομέα, που είναι και οι δύο θετικοί παράγοντες για το bitcoin.

«Το περιβάλλον των επιτοκίων εξακολουθεί να λειτουργεί υπέρ του bitcoin», δήλωσε η Callie Cox, αναλύτρια στην επενδυτική εταιρεία eToro. «Ο πληθωρισμός έχει μειωθεί στο στόχο της Fed και έχουν ένα ισχυρό επιχείρημα για να μειώσουν τα επιτόκια τους επόμενους μήνες».

Source: powergame.gr