Κυριακή
21.07.2024

Bitcoin: Πώς θα αντιδράσει μετά τις επιστροφές BTC από το Mt Gox

Σημαντικές ρευστοποιήσεις αναμένονται μετά τις επιστροφές των κρυπτονομισμάτων σε περίπου 20.000 πελάτες του πτωχευμένου Mt Gox. Το ανταλλακτήριο bitcoin, με έδρα το Τόκιο, είχε καταρρεύσει με εκκωφαντικό τρόπο το 2014, όταν αποκαλύφθηκε ότι κατά τη διάρκεια κυβερνοεπίθεσης το 2011 έκαναν «φτερά» τουλάχιστον 700.000 κρυπτονομίσματα, εκτιμώμενης σημερινής αξίας άνω των 59 δισ. δολαρίων.

Η απόφαση για την επιστροφή κρυπτονομισμάτων, αξίας 9 δισ. δολαρίων, αποτελεί δικαίωση για τους πελάτες του ανταλλακτηρίου, οι οποίοι περίμεναν χρόνια για να αποζημιωθούν. Η επιστροφή των 141.000 tokens εντάσσεται στη διαδικασία πτώχευσης του ανταλλακτηρίου και αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου. Είχαν προηγηθεί διαδοχικές αναβολές μετά από υποβολή ενστάσεων.

Αναλυτές που μίλησαν στο CNBC, ανέφεραν ότι αναμένονται βραχυπρόθεσμες πιέσεις στο bitcoin, καθώς αρκετοί είναι οι επενδυτές που θα επιλέξουν να ρευστοποιήσουν, κατοχυρώνοντας την πολλαπλάσια προστιθέμενη αξία των tokens: Το 2014 η μέση τιμή αγοράς είχε διαμορφωθεί στα 600 δολάρια και πλέον το κορυφαίο κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται πέριξ των 62.000 δολαρίων.

«Είναι ξεκάθαρο πως πολλοί από τους χρήστες θα ρευστοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα, απολαμβάνοντας το γεγονός ότι η επένδυσή τους, η οποία βρισκόταν στα χέρια της πτωχευμένης Mt. Gox, ήταν η καλύτερη που έκαναν ποτέ» ανέφερε ο Τζον Γκλόβερ, επικεφαλής επενδυτικής στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Ledn. Και πρόσθεσε με νόημα: «Ορισμένοι θα επιλέξουν απλά να πάρουν τα χρήματα και να τρέξουν».


Source: powergame.gr

Array