Δευτέρα
15.04.2024

Binance: Νέα απαγόρευση εξόδου από τις ΗΠΑ στον Zhao

O Changpeng Zhaoκαλείται να παραδώσει όλα τα ενεργά ή ληγμένα διαβατήρια τρίτων χωρών που διατηρεί στην κατοχή του, σύμφωνα με νέα δικαστική απόφαση. Ο «βασιλιάς των crypto που έχασε το στέμμα του» περιμένει τη δίκη του στις ΗΠΑ, με τους δικαστές να μην του επιτρέπουν να ταξιδέψει στο εξωτερικό ακόμα και για λόγους υγείας, όπως συνέβη στην πρόσφατη περίπτωση με τη σχεδιαζόμενη μετακίνηση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Το δικαστήριο έχει κρίνει ότι ο Zhao είναι ύποπτος φυγής παρά τη μεγάλη χρηματική εγγύηση που έχει καταβάλει για να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Στο πλαίσιο του συμβιβασμού της Binance με τις διωκτικές και ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2023, ο Changpeng Zhao παραιτήθηκε από CEO της Binance και δέχτηκε να πληρώσει πρόστιμο για την αποτυχία του να λάβει ουσιαστικά μέτρα στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης παγκοσμίως όσον αφορά στην καταπολέμηση του μαύρου χρήματος, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες – εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης εξτρεμιστικών οργανώσεων όπως η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο κατηγορούμενος πρέπει να παραμείνει στις ΗΠΑ μέχρι την επιβολή της ποινής και να ενημερώνει τις υπηρεσίες πριν από οποιοδήποτε ταξίδι του εντός της αμερικανικής επικράτειας» αναφέρει το δικαστήριο. Με βάση αυτήν την εξέλιξη ο πρώην CEO της Binance καλείται να παραδώσει το καναδικό διαβατήριο που έχει στην κατοχή του. Επίσης, απαγορεύεται να κινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση νέου διαβατηρίου ή ταξιδιωτικού εγγράφου από οποιοδήποτε κράτος εκτός ΗΠΑ χωρίς προηγούμενη άδεια από το δικαστήριο.

Η ετυμηγορία για το πρώην No1 στην ιεραρχία της Binance ανακοινώνεται στις 30 Απριλίου 2024. Ο Changpeng Zhao αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως 18 μηνών.

Source: powergame.gr

Array