Παρασκευή
24.03.2023

Binance: Εξάλειψη της ανισότητας των φύλων μέσω της εκπαίδευσης για το Web3

Από τη δημιουργία του Bitcoin το 2009, η εξέλιξη του ψηφιακού χρήματος παρουσίασε μια πορεία αποδοχής παρόμοια με εκείνη του διαδικτύου. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στο Web3 για διάφορες χρήσεις – ωστόσο υπάρχει ακόμη ένα πολύτιμο στοιχείο που δεν εκπροσωπείται επαρκώς στην ιστορία του: οι γυναίκες.

Καθώς η τεχνολογία blockchain συνεχίζει να αναδεικνύει τη δυνατότητα εκδημοκρατισμού της οικονομίας, πρέπει να αποφύγουμε τις παγίδες της ανισότητας των φύλων στις οποίες έχουν πέσει πολλές βιομηχανίες. Ο τομέας του blockchain έχει καθήκον να υποστηρίξει τις γυναίκες στο εργατικό δυναμικό του Web3 και να διευρύνει την πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους κρύπτο και εκπαίδευση στην ευρύτερη αγορά για τις γυναίκες επενδυτές.

Η Binance έχει ως στόχο να αυξήσει την ελευθερία του χρήματος παγκοσμίως. Ένα κρίσιμο κομμάτι αυτής της προσπάθειας είναι η επίτευξη ευρύτερης ποικιλομορφίας στο οικοσύστημα κρύπτο, ώστε να διασφαλιστεί ότι το blockchain θα αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του. Θέλουμε να ενδυναμώσουμε όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για τα κρύπτο, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τα κρύπτο μέσω μιας σειράς συνεχιζόμενων πρωτοβουλιών και εκδηλώσεων. Ο Μήνας Ιστορίας Γυναικών είναι μια καλή ευκαιρία να ανατρέξουμε σε όσα έχουμε επιτύχει σε αυτό το πεδίο μέχρι σήμερα – και να οραματιστούμε ένα ισότιμο μέλλον πάνω στο οποίο εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε.  

Η δέσμευσή μας για τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης Web3 για γυναίκες

Το Binance Charity δώρισε 2 εκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτήσει περισσότερες από 36.000 αποκλειστικές υποτροφίες Web3 για γυναίκες το 2022 και θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί μαθήματα, προγράμματα και υποτροφίες το 2023 εστιάζοντας σε γυναίκες και υποεκπροσωπούμενες κοινότητες. Μια έρευνα του 2023 από την TripleA έδειξε ότι οι γυναίκες αποτελούν μόνο το 37% των κατόχων κρύπτο. Πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση είναι καθοριστικής σημασίας για την εξασφάλιση της ισότιμης κατανομής πρόσβασης στην ψηφιακή χρηματοδότηση και της ευρύτερης ποικιλομορφίας των εκπροσώπων που διαμορφώνουν το μέλλον της.

Οι υποτροφίες του 2022 απονεμήθηκαν σε γυναίκες στη Γερμανία, τη Νιγηρία, την Κένυα, τη Βραζιλία, τη Γαλλία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία και την Ουκρανία – όπως στην Chidinma, στην Ebeh και πολλές άλλες – για να παρακολουθήσουν μαθήματα blockchain και κρύπτο σε πανεπιστήμια, σχολεία και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Προς τιμήν του Μήνα Ιστορίας Γυναικών (1-31 Μαρτίου) και της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (8 Μαρτίου), το Binance Charity θα δωρίσει 100.000 επιπλέον δολάρια στον Οργανισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Γεωργίας (Georgia’s Innovation & Technology Agency ή GITA) για να υποστηρίξει την εκπαίδευση και κατάρτιση στο Web3 για τις γυναίκες.

“Μέσα στα πέντε χρόνια από την ίδρυση του Binance Charity, έχουμε βοηθήσει περισσότερες από 2 εκατομμύρια γυναίκες μέσω εκπαιδευτικών και ανθρωπιστικών προγραμμάτων. Δυστυχώς, οι γυναίκες εξακολουθούν να επηρεάζονται δυσανάλογα από σημαντικά κοινωνικά ζητήματα που προσπαθούμε να καταπολεμήσουμε, όπως η ανισότητα, η έλλειψη πρόσβασης στην εκπαίδευση και η φτώχεια”, δήλωσε η Helen Hai, επικεφαλής του Binance Charity.

Τον Φεβρουάριο του 2023, διοργανώσαμε την πρώτη μας εκδήλωση Women in Crypto στο Ντουμπάι, συγκεντρώνοντας γυναίκες επενδυτές, αρχάριες και έμπειρες, για να μοιραστούν γνώσεις, να δικτυωθούν και να συζητήσουν τις ευκαιρίες που προσφέρει το Web3 στις γυναίκες παγκοσμίως. Σχεδιάζουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το γεγονός σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και συγκεντρώνοντας κοινότητες γυναικών που είναι εφοδιασμένες να διαχειριστούν όλες τις πτυχές του Web3.

Εξάλειψη της ανισότητας των φύλων στο Web3 

Μια πρόσφατη έκθεση του CoinJournal έδειξε ότι λιγότερο από το 5% των ιδρυτών κρύπτο στις κορυφαίες εταιρείες κρύπτο είναι γυναίκες και ότι, από το 2022, από τις 10.000 εταιρείες που αξιολογήθηκαν, μόνο 292 είχαν ιδρυθεί από γυναίκες.

Η Yi He, συνιδρύτρια και επικεφαλής μάρκετινγκ της Binance, ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες υψηλόβαθμες ηγετικές προσωπικότητες στον χώρο και τώρα έχει δεσμευτεί να βοηθήσει και άλλες να πετύχουν στον κλάδο. Η Yi δήλωσε:

“Ως μία από τις ελάχιστες γυναίκες ηγέτιδες στον κλάδο, πιστεύω ότι έχουμε μια αποστολή, μέσω του Binance Charity και της Ακαδημίας Binance, να βοηθήσουμε περισσότερες γυναίκες να κατανοήσουν το Web3 και την τεχνολογία blockchain. Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα και τα προγράμματα πρακτικής άσκησης αποσκοπούν στην ενδυνάμωση των νέων γυναικών με γνώσεις και δεξιότητες, ώστε να είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την ανατροπή της βιομηχανίας. Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι έχουν ιδέες μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο, ανεξαρτήτως φύλου. Ελπίζουμε ότι αυτές οι δεσμεύσεις θα έχουν ως αποτέλεσμα να βρεθούν περισσότερες γυναίκες στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και να φέρουν αλλαγές στον κλάδο μας”.

Το κρυπτονόμισμα βρίσκεται ακόμη στα πρώτα του βήματα και υπάρχει ακόμη χρόνος για να πάρουμε σημαντικά μαθήματα από την πείρα της βιομηχανίας τεχνολογίας. Η εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, διότι, με το Web3, έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα ευρύ και αντιπροσωπευτικό εργατικό δυναμικό σχεδόν από την αρχή.

Η αυξανόμενη ζήτηση της βιομηχανίας για περισσότερους εργαζομένους κάνει αυτήν τη στιγμή την ιδανική για να αυξηθεί ο αριθμός των καταρτισμένων γυναικών υποψηφίων. Η απόδοση της εκπαίδευσης είναι τεράστια και η ιεράρχησή της μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της ανισότητας μεταξύ των φύλων κοντά στην πηγή της: την εισαγωγή καταρτισμένων και εκπαιδευμένων γυναικών στο εργατικό δυναμικό.

Για να αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερο την ανισότητα των φύλων, η Binance δημιούργησε τα πρώτα επίσημα προγράμματα πρακτικής άσκησης και μεταπτυχιακών σπουδών, τα οποία προσφέρουν καλύτερη πρόσβαση στην καριέρα στα κρύπτο για διάφορα ταλέντα, μεταξύ των οποίων είναι και οι γυναίκες. Επίσης, η εταιρεία παρέχει καθοδήγηση και συμβουλές καριέρας σε γυναίκες μέσω εργαστηρίων, εκπαιδευτικών μαθημάτων και διαλέξεων που εστιάζουν στην ανταλλαγή εμπειριών στον κλάδο, ενώ διοργανώνει προγράμματα καθοδήγησης γυναικών και ειδικές συνεδρίες ταλέντων για το πώς να μπουν στο εργατικό δυναμικό του Web3.

Σύντομα θα κυκλοφορήσουμε ένα νέο προϊόν τεχνητής νοημοσύνης, το Binance Sensei, το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες να θέτουν ερωτήματα ενώ μαθαίνουν για τα κρύπτο στον δωρεάν κόμβο γνώσεων Web3, την Ακαδημία Binance. Πέρα από την παροχή δωρεάν εκπαιδευτικών πόρων για τα κρύπτο σε περισσότερες από 30 γλώσσες στην Ακαδημία, η Binance μειώνει τις προμήθειες συναλλαγών, έως και 600 δολάρια, μέχρι τον Μάρτιο με τον κωδικό IWD2023 ως έναν πρόσθετο τρόπο για να υποδεχτεί τους νέους χρήστες στον κόσμο των κρύπτο.