Σάββατο
28.01.2023

Bank of America: Άλμα στα έσοδα από τόκους – Βουτιά στα επενδυτικά κέρδη

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποδείχθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Bank of America στο δ’ τρίμηνο, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια συνέδραμαν στην αντιστάθμιση της μεγάλης πτώσης στην επενδυτική τραπεζική.  

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 0,85 δολάριο ανά μετοχή έναντι των προβλέψεων για 0,77 δολάριο/μετοχή. Τα έσοδα, ταυτόχρονα, καθορίστηκαν σε 24,6 δισ. δολάρια (εκτιμήσεις 24,3 δισ.)   

Οι καλές επιδόσεις του δ’ τριμήνου οφείλονται εν πολλοίς στα υψηλότερα επιτόκια της Federal Reserve, καθώς τα έσοδα από τόκους εκτοξεύθηκαν στο +29% και τα 14,7 δισ. δολάρια (προβλέψεις 14,8 δισ.). 

Αυτή η εξέλιξη αντιστάθμισε τη μεγάλη πτώση στην επενδυτική τραπεζική, όπου τα έσοδα διολίσθησαν κατά τουλάχιστον 50% και δεν ξεπέρασαν το 1,1 δισ. δολάρια.  

Όσον αφορά τις προβλέψεις για ζημιές από μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τοποθετήθηκαν στο 1,1 δισ. δολάρια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των μεγαλύτερων τραπεζών στις ΗΠΑ έρχονται να ρίξουν μια καλύτερη «ματιά» στη δυναμική της αμερικανικής οικονομίας, η οποία καλείται να διαχειριστεί μια σειρά προκλήσεων, όπως ο πληθωρισμός, τα υψηλά επιτόκια και η επιβράδυνση της ανάπτυξης. 

Διαβάστε επίσης

Η γνώμη του Βαγγέλη (όπως και του Προκόπη…), οι γαλάζιες παρουσίες στην κηδεία, το θερμόμετρο της Ιντρακάτ και η μάχη του Βόλου

Τι συνέβη όταν 1.250 φιάλες Μαυροδάφνης παλαίωσαν για 3 χρόνια σε αμφορείς, δεξαμενές νερού και στο βυθό της θάλασσας στην Κεφαλλονιά – Μία κορυφαία οινική εμπειρία

Τομ Φορντ: Η υπερπολυτελής έπαυλη αξίας 51 εκατ. που αγόρασε μετά τη συμφωνία με την Estée Lauder

Πηγή: newmoney.gr