Πέμπτη
02.02.2023

Μπαχάμες: Έλεγχοι σε περιουσιακά στοιχεία 3,5 δισ. της FTX

Οι αρχές των Μπαχαμών ανέλαβαν τον έλεγχο σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ύψους $3,5 δισ. στην FTX Digital Markets, λίγο μετά την αίτηση για προστασία από τους πιστωτές της, με βάση το Κεφάλαιο 11, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο πληροφορίες που έχει δώσει ο ιδρυτής της εταιρείας, Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατέσχεσε τα ψηφιακά στοιχεία της FTX, αξίας άνω των $3,5 δισ., επικαλούμενη τον κίνδυνο της διασπάθισής τους λόγω των ανησυχιών που ο ίδιος ο Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ επισήμανε, όπως κυβερνοεπιθέσεις κατά του ανταλλακτηρίου, αναφέρουν οι αρχές σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα.

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την αίτηση κήρυξης πτώχευσης της FTX στις 11 Νοεμβρίου, εκλάπησαν περίπου $372 εκατ. σε tokens από το ανταλλακτήριο, σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο της πτωχευτικής διαδικασίας.

Συνολικά, το FTX γνώρισε εκροές ύψους $700 εκατ. σε token μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, σύμφωνα με την Nansen.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι πλέον τα ψηφιακά στοιχεία της εταιρείας είναι υπό τον αποκλειστικό της έλεγχο σε προσωρινή βάση, μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας να επιτρέψει την επιστροφή τους στους πελάτες και πιστωτές ή στους κοινούς εκκαθαριστές της εταιρείας.

Source: powergame.gr