Πέμπτη
09.12.2021

Axie Infinity: Το token ενός βιντεοπαιχνιδιού που έχει εκτιναχθεί

Το bitcoin, μόλις χθες σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό και η crypto – μανία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ένας από τους μεγαλύτερους κερδισμένους της «τρέλας» αυτής είναι το Axie Infinity, ένα blockchain βιντεο – παιχνίδι, το token (AXS) του οποίου έχει σημειώσει εντυπωσιακή άνοδο 200x, μόνο από την αρχή της χρονιάς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Invezz, οι επενδυτές εκτιμούν πως η τιμή του token μπορεί να ξεπεράσει σύντομα τα 200 δολάρια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο επίπεδο των 120 δολαρίων, ενώ το ιστορικό του υψηλό ήταν στα 153 δολάρια. Μάλιστα, βρίσκεται στην 23η θέση στην κατάταξη των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι «play-to-earn» το οποίο μετατρέπει τους παίκτες του σε επενδυτές crypto μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα με δημιουργία χαρακτήρων, εξέλιξης παιχνιδιού και επιβράβευσης με κρυπτονομίσματα.

Συγκεκριμένα, το Axie Infinity επιτρέπει στους παίκτες του να συγκεντρώνουν κρυπτονομίσματα ολοκληρώνοντας tasks και ανεβαίνοντας Levels.

Αυτό που το κάνει να διαφέρει με τα αντίστοιχα παιχνίδια NFT που κυκλοφορούν είναι πως το Axie ενθαρρύνει τους παίκτες να ρευστοποιήσουν τα κρυπτονομίσματα σε μετρητά και τους δίνει τα τρόπο για να το κάνουν, μέσω του blockchain Ethereum.

ΠΗΓΗ: insider.gr