Σάββατο
28.01.2023

Σήμερα στις 19:00 στο Public Συντάγματος η παρουσίαση του βιβλίου «Ο κανόνας του Bitcoin»

Τα Public και οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο κανόνας του Bitcoin», την Tρίτη 24/01 στις 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Βασίλης Παζόπουλος μαζί με τον Γιώργο Σαουλίδη.

bitcoin

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο οικονομολόγος Σαϊφεντίν Αμούς κάνει μια αναδρομή στη συναρπαστική ιστορία του χρήματος, από τα πρωτόγονα συστήματα λίθων και κοχυλιών ως μέσων συναλλαγής μέχρι τα μέταλλα, τα νομίσματα, τον χρυσό και το σύγχρονο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ρίχνει φως στα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και πολιτικά οφέλη του υγιούς χρήματος, και προχωρά σε μία εις βάθος εξέταση του πρώτου ψηφιακού νομίσματος, του bitcoin, και του ρόλου του στην ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος.  Υποστηρίζει ότι το bitcoin δεν είναι κατάλληλο για μικροπληρωμές καταναλωτικής φύσης· αντίθετα, αναδεικνύεται σε μια αποκεντρωμένη, πολιτικά ουδέτερη, εναλλακτική της ελεύθερης αγοράς έναντι των εθνικών κεντρικών τραπεζών, με τεράστια σημασία για την ατομική ελευθερία και την ευημερία.
Ο κανόνας του bitcoin αποτελεί σημαντική πηγή για όποιον θέλει να γνωρίσει καλύτερα το ψηφιακό νόμισμα που κυριαρχεί στην αγορά.