Παρασκευή
08.12.2023

Attica Bank: Ολοκληρώθηκε η πώληση του χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων Astir Ι

Την ολοκλήρωση της πώλησης του χαρτοφυλακίου «κόκκινων» δανείων Astir Ι σε εταιρεία ειδικού σκοπού που ιδρύθηκε από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της AB CarVal Investors ανακοίνωσε η Attica Bank.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της τράπεζας:

H Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία (εφεξής «η Τράπεζα»), σε συνέχεια της από 31-08-2023 ανακοίνωσής της, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση του χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) της τιτλοποίησης Astir I, στην εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) Lousios Limited που ιδρύθηκε από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση της AB CarVal Investors, L.P.

Η συναλλαγή αποτελεί βασικό ορόσημο για την Τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την αποεπένδυση από τα Μη Εξυπηρετούμενα Δανεία (ΜΕΔ), σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς στόχους της Τράπεζας.

Η ανωτέρω συναλλαγή έχει θετική επίδραση στα αποτελέσματα της Τράπεζας, ενώ παράλληλα ενισχύει τα κεφάλαια της Τράπεζας κατά περίπου 60 μονάδες βάσης, με το συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας να διαμορφώνεται σε 17,8% (pro-forma) κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

H AB CarVal Investors, L.P. αποτελεί διεθνή όμιλο με σημαντική εμπειρία σε διαχείριση πιστωτικών στοιχείων ενεργητικού και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων που προκύπτουν από μη εξυπηρετούμενα δάνεια και συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση περί των €17 δισ.
Εκ μέρους της Τράπεζας ενήργησαν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της συναλλαγής η UBS Europe SE και η Euroxx Securities SA, ενώ οι δικηγορικές εταιρείες Orrick, Herrington & Sutcliffe (Europe) LLP και Σαρδελάς-Πέτσα ως νομικοί σύμβουλοι για θέματα αγγλικού και ελληνικού δικαίου αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμη 

Χρηματιστήριο Αθηνών: Τα ισχυρά κέρδη της Παρασκευής «μασκάρεψαν» τον Σεπτέμβριο – Στο 7,8% η διόρθωση στον μήνα

Ευρωζώνη: Ενισχύεται το story για άμεση «παύση» στα επιτόκια – Μεγάλη αποκλιμάκωση στα ομόλογα

Ρούπερτ Μέρντοχ: Ο άνθρωπος που «κατέκτησε τον κόσμο»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr