Αθήνα: Πού δαπανούν τα χρήματά τους οι τουρίστες

Τα τελευταία 3 χρόνια, παρά την πανδημία, οι ημερήσιες δαπάνες των ταξιδιωτών στην Αθήνα παρέμειναν σταθερές στα 115 ευρώ.

Αυτό έδειξε σχετική έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής – Αθηνών και Αργοσαρωνικού που διεξήγαγε η GBR Consulting το 2021 και φιλοξενείται στη 2η τριμηνιαία έκθεση «Τουρισμός στην Αθήνα» του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Η μεγαλύτερη κατηγορία δαπάνης και τα 3 χρόνια είναι η εστίαση. Ωστόσο, άλλαξε ο συνδυασμός των κατηγοριών δαπανών με λιγότερες δαπάνες στα αξιοθέατα, ψυχαγωγία και εστίαση, αλλά περισσότερο για τοπικές μεταφορές και άλλες δαπάνες.

Αυτό πιθανόν έχει να κάνει με τους ταξιδιώτες που προτιμούν ένα ταξί λόγω της πανδημίας αντί τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Άλλες δαπάνες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν PCR και rapid tests.

Αναλυτικά, από τα 115 ευρώ, που ήταν η μέση ημερήσια δαπάνη των τουριστών στην Αθήνα το 2021, τα 37 ευρώ ξοδεύτηκαν σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τα 31 ευρώ ξοδεύθηκαν σε τοπικά Μεταφορικά Μέσα ή άλλες δαπάνες, τα 28 ευρώ σε αγορές και τα 19 σε αξιοθέατα και διασκέδαση.

Αντίστοιχα, το 2019, προ πανδημίας, από τα 115 ευρώ τα 45 ευρώ ξοδεύτηκαν σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τα 26 ευρώ σε αγορές, τα 23 ευρώ σε τοπικά Μεταφορικά Μέσα ή άλλες δαπάνες και τα 21 ευρώ σε αξιοθέατα και διασκέδαση.

Διαβάστε ακόμα:

Από εφοπλιστής, επικεφαλής σε κέντρο αποτοξίνωσης στην Αντίγκουα (pics + vid) 

Πάνος Δάβαρης: Βγαίνει στο σφυρί η βίλα του στη Μύκονο (pics) 

Η απίθανη ιστορία του Δανού που κέρδισε 120 εκατ. ευρώ στο Eurojackpot 

Πηγή: newmoney.gr