Πέμπτη
07.07.2022

Άρθρο του Νικολάου Χρούση: Παίξτε για να κερδίσετε (P2E) κρυπτογραφημένα παιχνίδια

Τι θα γινόταν αν σας έλεγα ότι μπορείτε να κερδίσετε χρήματα από το χρόνο που αφιερώνετε παίζοντας τα αγαπημένα σας παιχνίδια; Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε ακριβώς αυτό και θα σας παρουσιάσουμε τις λεπτομέρειες του Crypto Gaming Play-to-Earn (P2E), μέσω του οποίου πολλοί άνθρωποι από όλο τον κόσμο καταφέρνουν να εξασφαλίσουν εξωπραγματικά κέρδη.

Άρθρο του Νικολάου Χρούση στο cryptonomist.gr

Η επόμενη γενιά Side Hustle

Πολλά άτομα που θα ήθελαν να εξοικονομήσουν χρήματα ή να αυξήσουν τα κύρια κέρδη τους επιλέγουν μια part-time απασχόληση ή και κάποια άλλη δραστηριότητα που δημιουργεί τα επιπλέον κεφάλαια που χρειάζονται. Ωστόσο, με την άνοδο της διαδικτυακής εργασίας, καθημερινά εμφανίζονται νέες ευκαιρίες που ξεκλειδώνουν βολικούς, νέους τρόπους εξασφάλισης παράπλευρου εισοδήματος για τον οποιονδήποτε.

Μία από αυτές τις νέες ευκαιρίες μπορεί να βρεθεί στον κόσμο των Crypto, και συγκεκριμένα σε παιχνίδια P2E που έχουν σχεδιαστεί για να επιβραβεύουν τους παίκτες για την προσπάθεια και τις προόδους τους. Εάν αυτό φαίνεται απίστευτο στην αρχή, περιμένετε μέχρι να εξηγήσουμε πώς ακριβώς λειτουργεί ο μηχανισμός και πώς μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την ιδέα μόνοι σας στις ακόλουθες ενότητες.

Πώς λειτουργούν τα κρυπτογραφιμένα παιχνίδια Play-to-Earn (P2E).

Σαν βάση τα παιχνίδια P2E ακολουθούν τον ίδιο σχεδιασμό με τα παραδοσιακά Παιχνίδια, η διαφορά όμως είναι ότι στα Παιχνίδια (P2E) ανταμείβουν τους παίκτες για την πρόοδο τους στο παιχνίδι με τα δικά τους Token ή με NFTs. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στις ανταμοιβές και στη μηχανική του μη ανταλλάξιμου διακριτικού (NFT), καθώς αποτελούν επίσης αναπόσπαστα μέρη των παιχνιδιών P2E.

NFTs και P2E

Στα περισσότερα οικοσυστήματα P2E, τα NFT παίζουν ζωτικό ρόλο στο να επιτρέπουν στους παίκτες να μετατρέψουν την πρόοδο τους σε κεφάλαιο. Τα περισσότερα αντικείμενα εντός του παιχνιδιού, όπως όπλα, ρούχα, αξεσουάρ, οχήματα, περιουσιακά στοιχεία και όλα τα ενδιάμεσα, είναι στην πραγματικότητα NFT, γεγονός που κάνει τους παίκτες που τα κρατούν εντός του παιχνιδιού αποτελεσματικούς ιδιοκτήτες και όχι μόνο. Ως εκ τούτου, μπορούν να δημοπρατήσουν ή απλά να πουλήσουν τα αντικείμενα τους που απέκτησαν ή πήραν ως ανταμοιβή ενώ παίζουν σε κάποιο NFTMarketplace για Crypto, τα οποία στη συνέχεια μπορούν να μετατραπούν σε νομίσματα Fiat (π.χ. USD, EUR, CAD).

Συμβατικά Tokens ή Κρυπτονομίσματα στο P2E

Από την άλλη πλευρά, τα NFT δεν είναι οι μόνοι τρόποι επιβράβευσης, τα Tokens ή τα κρυπτονομίσματα μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως ανταμοιβές ή ως νόμισμα εντός του παιχνιδιού. Σε αυτήν την περίπτωση, η εξίσωση είναι ακόμη λιγότερο περίπλοκη, καθώς οι χρήστες μπορούν να ανταλλάξουν αμέσως τα NFTs που απέκτησαν πρόσφατα με άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως Tokens, Crypto ή νομίσματα Fiat.

Ένα από τα κορυφαία παιχνίδια P2E είναι το Decentraland (MANA)

Το Decentraland είναι ένα από τα πιο ευρέως διαδεδομένα Metaverse και P2E παιχνίδια της εποχής του, όπου εκατοντάδες χιλιάδες ενεργοί παίκτες απολαμβάνουν τα νέα χαρακτηριστικά της εικονικής του πραγματικότητας. Όπως και στο Gala Gaming, τα περισσότερα αντικείμενα και περιουσιακά στοιχεία είναι επίσης NFT, κάτι που επιτρέπει στους χρήστες να επωφεληθούν από την πρόοδο τους κατέχοντας πραγματικά τα περιουσιακά τους στοιχεία εντός του παιχνιδιού. Ένα άλλο στοιχείο της δυνατότητας P2E αυτού του οικοσυστήματος είναι το MANA, το δικό τους crypto token, το οποίο έχει πολλαπλές χρήσης μέσα και έξω από το Metaverse, όπως δικαιώματα διακυβέρνησης, συναλλαγές NFT και πολλά άλλα.

Τα κρυπτογραφιμένα παιχνίδια P2E μπορούν πράγματι να προσφέρουν αξιοπρεπές δευτερεύον εισόδημα για άτομα σε όλο τον κόσμο μέσω όλων των προαναφερθέντων χαρακτηριστικών του. Είτε θέλετε να δοκιμάσετε αυτά τα παιχνίδια ως παίκτης είτε προτιμάτε να επενδύσετε στα κρυπτογραφικό τους σύστημα, ένα πράγμα μόνο φαίνεται σίγουρο, ότι το P2E gaming είναι εδώ για να μείνει και να ανθίσει για τα επόμενα χρόνια.

BIO

Ο Nicolaos Chrousis κατάγεται από την Ρόδο και τα κυρία ενδιαφέροντα του είναι οι επενδύσεις και οι νέες τεχνολογίες. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με εταιρίες επενδύσεων EEA (Enterprise Ethereum Alliance). Είναι ενεργός στον χώρο των κρυπτονομισμάτων από το 2016.