Σάββατο
02.12.2023

«Αριάδνη»: Αλλάζει όνομα και ξαναβγαίνει προς πώληση το project «κόκκινων» δανείων της PQH

Στην αγορά ξαναρίχνει η PQH το project «κόκκινων» δανείων «Αριάδνη», ύψους 5,2 δισ. ευρώ, ο διαγωνισμός για το οποίο κηρύχθηκε άγονος πριν από σχεδόν ένα χρόνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πακέτο, υπό την νέα ονομασία Alphabet, «σπάει» σε τρία διαφορετικά χαρτοφυλάκια – ένα λιανικής, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, ένα επιχειρηματικό, ύψους 2,1 δισ. ευρώ και ένα με χαμηλές ή χωρίς εξασφαλίσεις, ύψους 2,1 δισ. ευρώ. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μικρότερη περίμετρο από αυτή του «Αριάδνη», με τη διοίκηση του εκκαθαριστή να προσδοκά μέσω του διαχωρισμού να προσελκύσουν μία ευρύτερη γκάμα επενδυτών. Το VDR θα ανοίξει την προσεχή Δευτέρα, με τις συναλλαγές να ολοκληρώνονται έως το καλοκαίρι του 2024. «Η προετοιμασία έχει ολοκληρωθεί και είμαστε έτοιμοι να εκπληρώσουμε τον σκοπό της εκκαθάρισης που είναι η τάχιστη ανάκτηση για τους πιστωτές», τονίζουν αρμόδιες πηγές.

Υπενθυμίζεται πως τα δάνεια του «Αριάδνη» είχαν εξασφαλίσεις σε 83.000 ακίνητα, η αξία των οποίων ανερχόταν σε 7,4 δισ. ευρώ. Εξ αυτών η πλειονότητα, δηλαδή, 44.000, αξίας 3,7 δισ. ευρώ, αφορούσε σε οικιστικά. Το πωλητήριο δε, αφορούσε σε 97.000 δάνεια, 72.000 δανειακών συμβάσεων που έχουν χορηγηθεί σε 53.000 δανειολήπτες. Από τα 5,2 δισ. ευρώ της λογιστικής αξίας των δανείων, τα 2,1 δισ. ευρώ ήταν οφειλές από μεγάλες επιχειρήσεις, το 1,2 δισ. ευρώ από μικρομεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, το 1,5 δισ. ευρώ από στεγαστικά δάνεια και 400 εκατ. ευρώ από καταναλωτικά δάνεια.

Διαβάστε ακόμη

Προβλέψεις ΔΝΤ: «Πόλεμος» για την πραγματική οικονομία και το 2024

Βρετανία: Aναστέλλονται όλες οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Λούτον λόγω πυρκαγιάς (vid)

Southeast Europe Connectivity Forum: Συνάντηση κορυφής για τη διασυνδεσιμότητα στη ΝΑ Ευρώπη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr