Πέμπτη
08.12.2022

Apple: Πότε έρχεται το αναδιπλούμενο iPad

Η Apple πρόκειται να πειραματιστεί σύντομα με την τεχνολογία των αναδιπλούμενων συσκευών διοχετεύοντας εντός δύο ετών στην αγορά ένα αναδιπλούμενο iPad, αλλά όχι iPhone, όπως προβλέπει η εταιρεία αναλύσεων CCS Insight.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες, όπως η Samsung η οποία άρχισε να πειραματίζεται με τη συγκεκριμένη τεχνολογία στα κινητά τηλέφωνα, η Apple αναμένεται να ξεκινήσει αντίστροφα. «Αυτή τη στιγμή δεν βγάζει πολύ νόημα για την Apple να βγάλει αναδιπλούμενο iPhone. Πιστεύουμε ότι θα απορρίψουν αυτή την τάση και κατά πάσα πιθανότητα θα δοκιμάσουν τα νερά με ένα αναδιπλούμενο iPad», δήλωσε χαρακτηριστικά στο CNBC ο Ben Wood, επικεφαλής ερευνών στην CCS Insight.

Αντιθέτως, σημείωσε ο ίδιος, η δοκιμή της συγκεκριμένης τεχνολογίας στα iPhone είναι εξαιρετικά ριψοκίνδυνη, αφενός επειδή θα καταστήσει τα δημοφιλή κινητά ακόμη πιο ακριβά, αφετέρου επειδή στην περίπτωση που υπάρχουν προβλήματα θα πυροδοτήσει κύμα αντιδράσεων από τους υφιστάμενους επικριτές της εταιρείας.

Ο ίδιος εκτίμησε πως το κόστος ενός τέτοιου κινητού ενδέχεται να κυμανθεί περίπου στα 2.500 δολάρια. Ενδεικτικά, το νέο iPhone 14 Pro Max με τη μέγιστη δυνατότητα αποθήκευσης, το οποίο είναι και το ακριβότερο μοντέλο που έχει διοχετευθεί, ξεκινά από περίπου τα 1.700 ευρώ στην Ελλάδα και τα 1.500 δολάρια στις ΗΠΑ.

Η Apple δεν έχει επιλογή

Σε κάθε περίπτωση, η Apple οφείλει να πειραματιστεί με την τεχνολογία των αναδιπλούμενων συσκευών, καθώς ήδη πολλές τεχνολογικές εταιρείες έχουν τέτοια μοντέλα. Σύμφωνα με τον Wood, με αυτόν τον τρόπο η Apple θα έχει την ευκαιρία να μάθει πώς να εφαρμόζει και να αναπτύσσει την τεχνολογία αναδιπλούμενης οθόνης, αλλά και πώς να δώσει νέα «πνοή» στη σειρά των iPad.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διείσδυση της Apple στις αναδιπλούμενες συσκευές φημολογείται επί χρόνια. Ενδεικτικά, η εταιρεία ερευνών Display Supply Chain Consultants αναμένει ότι η Apple θα εισέλθει στην αγορά μετά το 2025, αλλά και ότι θα πειραματιστεί πρώτα με οθόνες περίπου 20 ιντσών (ενδεικτικά το Pro Max είναι 6,7 ίντσες). Επίσης, ο Ming-Chi Kuo, γνωστός αναλυτής της TF International Securities με εστίαση στα προϊόντα της Apple, έχε προβλέψει πως η εταιρεία ενδέχεται να προχωρήσει σε αναδιπλούμενα iPhone το 2024.

Διαβάστε ακόμα

Μύκονος: Το «πριγκιπικό» ακίνητο στα Ματογιάννια ξανά στο σφυρί (pic)

Γιατί όλοι, από την Goldman ως την BofA, περιμένουν ένα νέο… 2008 για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Δισεκατομμυριούχος πλένει… τα πιάτα και την τουαλέτα – Το προφίλ του πεθερού του Ρίσι Σούνακ

Πηγή: newmoney.gr