Παρασκευή
08.12.2023

Apple: Πότε έρχεται η «Scary Fast» εκδήλωση για τα νέα Mac

Η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει νέα Mac στις 30 Οκτωβρίου, σε μια εκδήλωση που πιθανότατα θα είναι η τελευταία της κατασκευάστριας εταιρείας iPhone για το 2023.

Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα σχέδια για μια παρουσίαση την επόμενη εβδομάδα, ονομάζοντας την παρουσίαση «Scary Fast». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 5:00 μ.μ. ώρα Καλιφόρνιας και θα μεταδοθεί στον ιστότοπο της Apple και σε διαδικτυακές υπηρεσίες βίντεο, όπως το YouTube.

Το λογότυπο της εκδήλωσης μεταμορφώνεται στο εικονίδιο του Finder του Mac, της εφαρμογής για τη διαχείριση αρχείων, σε μια σαφή ένδειξη ότι οι νέοι υπολογιστές Mac θα είναι η κύρια παρουσίαση την επόμενη εβδομάδα.

iMac, όπως και κάποια από τα MacBook laptop, δεν έχουν υποστεί αναβαθμίσεις φέτος, κάτι που αναλυτές του κλάδου ερμηνεύουν ως προετοιμασία για την παρουσίαση της νέας γενιάς των Mac.

Εξάλλου, η εταιρεία βρισκόταν σε φάση επεξεργασίας για τα νέα και ταχύτερα μικροτσίπ M3, τα οποία θα αντικαταστήσουν τα Μ2, ωθώντας έτσι και τις πωλήσεις των Mac, που κινήθηκαν πτωτικά σε ποσοστό 7% σε ετήσια βάση κατά το δεύτερο τρίμηνο.

Τα αποθέματα των υφιστάμενων high-end MacBook Pro 14 και 16 ιντσών -καθώς και του επιτραπέζιου iMac all-in-one- έχουν μειωθεί στα καταστήματα της Apple, καθώς και σε λιανοπωλητές όπως η Best Buy Co. και η Amazon.com Inc.

Οι καταναλωτές που προσπαθούν να παραγγείλουν μοντέλα από την ιστοσελίδα της Apple ενημερώνονται ότι δεν θα παραδοθούν μέχρι τον Νοέμβριο, κάτι που συνήθως είναι σημάδι ότι επίκειται ενημέρωση προϊόντος.

Η επωνυμία «Scary Fast», εν τω μεταξύ, θα μπορούσε να υπονοεί ότι η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει το τσιπ M3 Mac, το οποίο θα προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις των υπολογιστών της εταιρείας. Το θέμα και ο βραδινός χρόνος θα μπορούσαν επίσης να είναι μια νύξη στο Halloween, που εορτάζεται την επόμενη ημέρα.

Αν και η Apple συνήθως λανσάρει νέα iPad τον Οκτώβριο, η εταιρεία δεν σχεδιάζει αλλαγές στη σειρά tablet της μέχρι την επόμενη άνοιξη, όπως ανέφερε το Bloomberg.

Διαβάστε ακόμη:

Άλλαξε χέρια η βίλα του Αρ. Παπαργυρόπουλου στη Γλυφάδα με 7,5 εκατ. ευρώ (pics)

Κωστής Χατζηδάκης: Ραγδαία αύξηση των ξένων επενδύσεων στα ακίνητα κατά 39%

Στην Αθήνα χτυπά η καρδιά της ΕΚΤ: Τι θα γίνει με τα υψηλά επιτόκια και τη «φουρτούνα» σε οικονομία και ομόλογα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr