Τετάρτη
29.03.2023

Apple: Παγώνει ξανά τις προσλήψεις και καθυστερεί την καταβολή των μπόνους

Σε καθυστέρηση της καταβολής των μπόνους προχωρά η Apple για κάποια τμήματά της, καθώς συνεχίζει τις προσπάθειές της να μειώσει το κόστος, όπως άλλωστε και αρκετές εταιρείες της Silicon Valley.

Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές, αυτή η απόφαση της Apple θα μειώσει τη συχνότητα με την οποία καταβάλλονται τα μπόνους σε ένα μέρος του εργατικού δυναμικού της, καθώς οι υπάλληλοι θα τα λάβουν σε δύο δόσεις, αντί για μία.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν η Apple συνήθιζε να δίνει μπόνους και προαγωγές μία ή δύο φορές τον χρόνο, κάθε Απρίλιο και Οκτώβριο, ανάλογα με το τμήμα.

Ακόμη, η εταιρεία θα παγώσει τις προσλήψεις, αφήνοντας ανοιχτές τις επιπλέον θέσεις εργασίας όταν αποχωρήσουν κάποιοι υπάλληλοι.

Η Apple, που είναι η μεγαλύτερη σε αξία εταιρεία παγκοσμίως, άρχισε τις περικοπές κόστους τον Ιούλιο 2022, όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με τον καλπάζοντα πληθωρισμό και τους φόβους για οικονομική ύφεση.

Παρόλα αυτά, όπως επισημαίνει το Bloomberg, είναι ο μοναδικός τεχνολογικός κολοσσός που προς το παρόν δεν έχει προχωρήσει σε απολύσεις -αν και μεταξύ άλλων έχει μειώσει τους προϋπολογισμούς της και έχει σταματήσει τις προσλήψεις σε διάφορα τμήματα.

Διαβάστε ακόμη

Moody’s: Σε καθεστώς υποβάθμισης η πιστοληπτική ικανότητα 6 τοπικών τραπεζών των ΗΠΑ

Μουντιάλ 2030: Διαψεύδει το υφ. Αθλητισμού ότι η Ελλάδα κατέθεσε υποψηφιότητα με Σαουδική Αραβία και Αίγυπτο (tweets) (upd)

Eurostat: Ποιο ποσοστό κατείχε το 2021 στην αγορά ενέργειας ο μεγαλύτερος παραγωγός κάθε χώρας της ΕΕ

 

Πηγή: newmoney.gr