Τετάρτη
21.02.2024

Apple: Κορυφαίο σε πωλήσεις στην Κίνα το iPhone για το 2023 (γράφημα)

Παρά το γεγονός ότι 2023 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τις επιδόσεις της Apple στην αγορά της Κίνας, έδωσε στην αμερικανική εταιρεία την «πρωτιά».  Το iPhone της Apple ήταν η σειρά smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στην Κίνα για πρώτη φορά πέρυσι, μια σημαντική επίδοση μπροστά στον έντονο τοπικό ανταγωνισμό και τις απαγορεύσεις της κυβέρνησης της Κίνας.

Το iPhone κατέλαβε την πρώτη θέση σε αποστολές το τέταρτο τρίμηνο και το 2023 συνολικά, ανέφερε η εταιρεία παρακολούθησης της αγοράς IDC. Αυτό συνέβη αφού αρκετοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένης της Jefferies, δήλωσαν ότι οι πωλήσεις του iPhone μειώθηκαν το τέταρτο τρίμηνο λόγω της ύφεσης του ενθουσιασμού, για την τελευταία γενιά υλικού της εταιρείας από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας, στη μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο.

Οπως έδειξαν τα στοιχεία της IDC, η επιτυχία στο τέταρτο τρίμηνο ήταν σε μεγάλο βαθμό θέμα μικρότερης μείωσης από τους ανταγωνιστές. Η πτώση της Apple κατά 2,2% το 2023 ήταν καλύτερη από τους τοπικούς αντιπάλους όπως η Honor Device και η Vivo – και οι δύο υπέστησαν διψήφια πτώση – και τη συνολική πτώση των αποστολών κατά 5%.

Σύμφωνα με την IDC, η χρονιά σημαδεύτηκε από τον χαμηλότερο όγκο πωλήσεων smartphones στην Κίνα εδώ και μια δεκαετία, λόγω της ήπιας οικονομικής ανάκαμψης και του αδύναμου καταναλωτικού κλίματος.

Η αντεπίθεση της Huawei

Χαρακτηρίστηκε ακόμα από την επιστροφή της Huawei στο προσκήνιο με τη σειρά Mate 60, που την εκτόξευσε ξανά στην πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών στην Κίνα το «τρίμηνο των διακοπών», με άλμα 36% στις αποστολές.

«Η αναρρίχηση της Apple στην πρώτη θέση το 2023, ειδικά υπό το πρίσμα του ανανεωμένου ανταγωνισμού από τη Huawei και του ήπιου καταναλωτικού κλίματος, σηματοδοτεί μια τεράστια επιτυχία», δήλωσε ο αναλυτής ερευνών της IDC Αρθουρ Γκάο. «Η Apple το πέτυχε αυτό χάρη στις έγκαιρες προσφορές τιμών στα κανάλια τρίτων, οι οποίες τόνωσαν τη ζήτηση».

Η Apple πήρε επίσης το στέμμα του μεγαλύτερου πωλητή smartphone στον κόσμο το 2023, αφού οι πωλήσεις του iPhone υποχώρησαν λιγότερο από τα Galaxy smartphones της Samsung Electronics.

Παρόλα αυτά, η οικογένεια προϊόντων iPhone 15 αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες στη διατήρηση της ζήτησης στην Κίνα, όπου οι αναλυτές προβλέπουν ότι οι πωλήσεις θα συνεχίσουν να εξασθενούν.

Κινεζικές υπηρεσίες και εταιρείες που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση έδωσαν εντολή  στο προσωπικό να σταματήσει να φέρνει στην εργασία του iPhone και άλλες ξένες συσκευές, ανέφερε το Bloomberg News τον Δεκέμβριο, επεκτείνοντας τις απαγορεύσεις κατά των τεχνολογιών αυτών σε ευαίσθητους τομείς.

Διαβάστε ακόμη

Μειοδότης ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (upd)

Στο στόχαστρο των πλειστηριασμών και το κτίριο που στεγάζεται η ΡΑΑΕΥ (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr