Πέμπτη
08.12.2022

Apple: Γιατί αναμένει μειωμένες παραδόσεις iPhone

Η  Apple γνωστοποίησε ότι αναμένει μειωμένες παραδόσεις των κινητών τηλεφώνων iPhone 14 Pro και iPhone Pro Max σε σύγκριση με προηγούμενες εκτιμήσεις, καθώς οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό έχουν προκαλέσει προσωρινά προβλήματα μείωσης της παραγωγής σε εργοστασιακή μονάδα στην πόλη Ζενγκζού της Κίνας.

«Η εργοστασιακή μονάδα λειτουργεί επί του παρόντος, με μία σημαντικά μειωμένη παραγωγική ικανότητα», όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Apple. «Οι πελάτες μας θα χρειαστεί να περιμένουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προκειμένου να παραλάβουν τα νέα προϊόντα», πρόσθεσε η εταιρεία.

Το Reuters ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι η παραγωγή των iPhone της Apple θα μειωθεί κατά περίπου 30% σε μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες παγκοσμίως τον επόμενο μήνα, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της COVID στην Κίνα.

Η κεντρική εργοστασιακή μονάδα στην Ζενγκζού, στην οποία εργάζονται περίπου 200.000 άνθρωποι δυσλειτουργεί εξαιτίας της εφαρμογής μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, με αρκετούς εργαζόμενους να την εγκαταλείπουν.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank Equities: «Buy» για ΕΛΠΕ, Motor Oil – Στα 540 εκατ. ευρώ ο φόρος για τα «ουρανοκατέβατα» κέρδη

Απόφαση Πιτσιλή: Αλλάζουν ΔΟΥ χιλιάδες περιοχές από 18 ως 21 Νοεμβρίου

Capital Economics: Ο «πόνος» στις τιμές του φυσικού αερίου θα συνεχιστεί αμείωτος το 2023 (γράφημα)

Πηγή: newmoney.gr