Απώλειες 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να κοστίσει στο αεροδρόμιο του Βερολίνου η αποχώρηση του στόλου της Easyjet

Πηγή φωτογραφίας: commons.wikimedia

Τουλάχιστον 2,3 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες και απώλεια 30 εκατομμυρίων ευρώ για το αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας αναμένεται να κοστίσει η αποχώρηση μεγάλου μέρους του στόλου της αεροπορικής εταιρίας Easyjet από το Βερολίνο.

Η εταιρία χαμηλού κόστους Easyjet ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τον επόμενο χειμώνα επτά από τα 18 αεροσκάφη της από τη βάση του Βερολίνου, ενώ 275 από τα 800 μέλη πληρώματος εκτιμάται ότι θα απολυθούν. Η εταιρία επικαλείται τα «υψηλά και διαρκώς αυξανόμενα» τέλη αεροδρομίου και την ασθενέστερη από το αναμενόμενο ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία στην συγκεκριμένη αγορά. Ήδη πάντως η θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απορρόφηση όσων τελικά απολυθούν και έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει «ελκυστική» πρόταση.

Η διαχειρίστρια εταιρία του διεθνούς αερολιμένα BER του Βερολίνου εκτιμά ότι φέτος θα εξυπηρετήσει 17 εκατομμύρια επιβάτες, σχεδόν τους μισούς από τους πελάτες των δύο παλαιών αεροδρομίων της πόλης πριν από την πανδημία. Η οικονομική πρόβλεψη κάνει λόγο για τζίρο 550 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ρωσία: Πληρώσαμε κουπόνια ομολόγων σε ξένο νόμισμα

Γερμανία: Η κυβέρνηση αρνείται για πρώτη φορά να στηρίξει επενδύσεις στην Κίνα
Πηγή: mononews.gr