Παρασκευή
20.05.2022

Από την Κίνα στο Τέξας, ένα… Bitcoin δρόμος

Τόνοι εξοπλισμού εξόρυξης bitcoin, μεταφέρονται μέσω ενός ιδιότυπου καραβανιού από την Κίνα στο Τέξας, καθώς ο Τεξανός κυβερνήτης Τέξας Γκρεγκ Άμποτ φλερτάρει την βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας επανεκλογής του το 2022.

Οι Τεξανοί προσπαθούν σε γενικές γραμμές να επωφεληθούν από τη χαμένη ευκαιρία της Κίνας, καθώς η κινεζική κυβέρνηση αναγκάζει τις επιχειρήσεις εξόρυξης bitcoin να μετεγκατασταθούν, διασφαλίζοντας ότι το Τέξας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

«Έχουμε ξεκινήσει το πρώτο μας ορυχείο bitcoin στο κέντρο του Φορτ Γουόρθ, το οποίο θα είναι ένα δείγμα για το μεγαλύτερο ορυχείο μας που βρίσκεται ακριβώς έξω από την πόλη», είπε συνιδρυτής της Geosyn Mining , Καλέμπ Γουάρντ, περιγράφοντας μια νέα εγκατάσταση στο Τέξας που άνοιξε τον Ιανουάριο του 2022.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο Γουάρντ αναμένει να έχει περίπου 530 μηχανές εξόρυξης bitcoin που λειτουργούν μόνο στις εγκαταστάσεις του. Και δεν είναι ο μόνος εξορύκτης bitcoin που στρέφει το βλέμμα προς το Τέξας. Σύμφωνα με πληροφορίες , υπάρχουν 27 τοπικές εταιρείες εξόρυξης bitcoin που συγκεντρώνονται από το Συμβούλιο Blockchain του Τέξας .

Σε γενικές γραμμές, οι Τεξανοί πολιτικοί φαίνεται να είναι υπέρ του bitcoin. Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τεντ Κρουζ είπε τον Οκτώβριο του 2021 ότι η εξόρυξη bitcoin θα μπορούσε να βοηθήσει «στην ενίσχυση της ενεργειακής μας υποδομής».

Από την πλευρά του CEO της Poolin, Κέβιν Παν, επικεφαλής μιας από τις κορυφαίες εταιρείες εξόρυξης bitcoin, είπε στο TechCrunch ότι στόχος της δικής του εταιρείας είναι να επεκτείνει τις δύο νέες εγκαταστάσεις εξόρυξης στο Τέξας, υπερτετραπλασιάζοντας τις δραστηριότητές τους στο Τέξας με την πάροδο του χρόνου.

«Το Τέξας θα είναι η πρωτεύουσα του bitcoin του κόσμου τα επόμενα δύο χρόνια», είπε ο Παν.

ΠΗΓΗ: ot.gr