Δευτέρα
24.06.2024

Αντικειμενικές αξίες: Σε 1.500 νέες περιοχές θα επεκταθεί το 2022 το σύστημα

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι το τέλος του 2022 το σύστημα των αντικειμενικών αξιών να εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα

Στην επόμενη φάση της μεταρρύθμισης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξίας ακινήτων προχωρά το υπουργείο Οικονομικών βάζοντας στον χάρτη των αντικειμενικών αξιών και τις τελευταίες 1.500 περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προχωρούν στη χάραξη των ζωνών για τις περιοχές αυτές και στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα κληθούν οι ιδιώτες εκτιμητές ακινήτων να πραγματοποιήσουν αυτοψίες και να καθορίσουν τιμές.

Στη συνέχεια θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι μέχρι το τέλος του 2022 το σύστημα των αντικειμενικών αξιών να εφαρμόζεται σε όλη την Ελλάδα και οι τιμές που λαμβάνει υπόψη της η Εφορία για να υπολογίζει φόρους και τέλη να αγγίζουν τις τιμές που επικρατούν στην αγορά.

Παράλληλα με την ένταξη των τελευταίων περιοχών στο αντικειμενικό σύστημα το υπουργείο Οικονομικών θα «τρέξει»:

  • Την επαναχάραξη των τιμών ζώνης σε πρώτη φάση στα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε συνεργασία με πανεπιστήμια και το Τεχνικό Επιμελητήριο αναμένεται εντός του 2022 να έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές προτάσεις, οι οποίες θα υποβληθούν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
  • Την πιλοτική εφαρμογή του συστήματος αυτόματης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Μέσα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί θα ενταχθούν τα πάντα που αφορούν ένα ακίνητο. Από τα στοιχεία της πολεοδομίας και του κτηματολογίου μέχρι και τον ψηφιακό χάρτη των αντικειμενικών αξιών.

Διαβάστε ακόμη

Ποιες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής «σκανάρουν» τις ξένες αγορές (pics)

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι εργαζόμενοι σύμφωνα με τα νέα μέτρα

Ρεκόρ: Αυτή η μετοχή σημείωσε κέρδη σχεδόν 7.000% μέσα στο 2021 

αντικειμενικές αξίεςπεριοχές

Πηγή: newmoney.gr

Array