Κυριακή
21.07.2024

Άνοιξε το πρώτο φορολογικό «ΚΕΠ» της πρωτεύουσας (χάρτες)

Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων-ΓΕΦ στο Παλαιό Φάληρο – Μέχρι 3 ώρες λιγότερη ταλαιπωρία κάθε ημέρα για τους πολίτες!

Το πρώτο Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας είναι πλέον γεγονός. Δημιουργήθηκε στο Παλαιό Φάληρο με τις προσπάθειες και τη συνεργασία του δήμου με την ΑΑΔΕ, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών που θα έπρεπε να χάνουν τουλάχιστον 1 ώρα με το αυτοκίνητο, ή 2 και 3 ώρες κάθε μέρα με την συγκοινωνία, για τις υποθέσεις τους με την εφορία.

Καλοκαίρι 2020, εν μέσω πανδημίας και μεταξύ πολλών άλλων ΔΟΥ όλης της χώρας, καταργήθηκε λόγω συγχωνεύσεων και η Εφορία Παλαιού Φαλήρου. Παρότι το θέμα έφτασε να συζητηθεί και στη Βουλή, η συγκεκριμένη ΔΟΥ συγχωνεύθηκε με την ΔΟΥ Γλυφάδος.

Όπως και για άλλα μέρη της Ελλάδας (και ειδικά στα νησιά) η εξέλιξη αυτή σημαίνει μεγάλη ταλαιπωρία. Για μια επίσκεψη στην εφορία, θα έπρεπε λογιστές, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες να διανύουν περί τα 12 χιλιόμετρα από το Π. Φάληρο και, αφού διατρέξουν μισή ντουζίνα δήμους της Αθήνας, να φτάσουν στη ΔΟΥ Γλυφάδος στην οποία υπάγονται.

Μία ώρα με αμάξι

Για τα δεδομένα της Αθήνας, τώρα που άνοιξαν τα καταστήματα και οι μετακινήσεις, αν ξεκινούσε κάποιος Παρασκευή 21 Μαΐου από το Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου στις 8 το πρωί για να μεταβεί στη ΔΟΥ Γλυφάδος στην οδό Γούναρη 227 στην Άνω Γλυφάδα, θα χρειαζόταν 20-30 λεπτά οδήγησης με το αυτοκίνητό του για να πάει και άλλα τόσα για να επιστρέψει, μέσα από τουλάχιστον 3 εναλλακτικές διαδρομές μέσα από Άλιμο, Ελληνικό – Αργυρούπολη, Γλυφάδα.

Τρεις ώρες με τα λεωφορεία

Αν δεν έχει αμάξι όμως και θέλει να ξεκινήσει στις 8 πμ για να πάει με αστική συγκοινωνία, τότε θα χρειαστεί πάνω από 1 ή έως και 1,5 ώρα για το “ταξίδι” Φάληρο – Γλυφάδα.

Όπως φαίνεται στους χάρτες που αποτυπώνουν τα δρομολόγια και τις διαδρομές των λεωφορείων της Πρωτεύουσας, αν ξεκινήσει κανείς στις 8.00 το πρωί από το Δημαρχείο του Π. Φαλήρου, αποκλείεται να φτάσει με τραμ και λεωφορεία πριν τις 9.17 πμ. Δηλαδή θέλει 1 ώρα και 17 λεπτά, για απλή μετάβαση. Και αφού κάνει τη δουλειά του, θα θέλει και άλλο τόσο για τον δρόμο της επιστροφής.

Αναλόγως μάλιστα με το τι δρομολόγιο θα σχεδιάσει ή ποιο τραμ θα πάρει για να πάει, μπορεί να χρειαστεί να περπατήσει 38 λεπτά (!) για θα φτάσει τελικά μετά από 1.10 λεπτά μετακινήσεων στις 9.26 το πρωί, έχοντας βγει στο δρόμο από τις 8.00. Δηλαδή μαζί με τις αναμονές στις στάσεις κλπ θα έχει δαπανήσει 1.26 λεπτά μέχρι να τα καταφέρει να φτάσει στην ΔΟΥ όπου υπάγεται.

Ανάλογα προβλήματα έχουν καταγραφεί και αλλού, εντός και εκτός των τειχών, αλλά στο Παλαιό Φάληρο η ταλαιπωρία των φορολογούμενων φαίνεται πως παίρνει τέλος! Με ενέργειες του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και σε συνεργασία με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, εγκρίθηκε και πλέον λειτουργεί Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Παλαιό Φάληρο, που είναι και το πρώτο στην Αθήνα.

Ο Δήμος κινητοποιήθηκε άμεσα όταν, καλοκαίρι του 2020, έγινε γνωστό ότι η μεταφορά της ΔΟΥ είναι αναπότρεπτη και πως επελέγη η Γλυφάδα σαν έδρα της νέας υπερ-Εφορίας των νοτίων προαστίων της Πρωτεύουσας. Η λειτουργία του Γραφείου επιδιώχθηκε και υλοποιήθηκε από την Δημοτική Αρχή με σχετικό αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ.Γιώργο Πιτσιλή, λόγω της ειλημμένης και μη ανατρέψιμης από καιρό σχετικής απόφασης για ενοποίηση της ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου με την ΔΟΥ Γλυφάδας.

Ο Δήμος διέθεσε το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου Π.Φαλήρου, στην οδό Αγ. Βαρβάρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Π.Φαλήρου, η λειτουργία του ΓΕΦ έχει ως στόχο την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και τη μείωση της ταλαιπωρίας για τους δημότες και τις επιχειρήσεις και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 210 9822789 – 210 9881732 – 210 9837231.

Διαβάστε ακόμη: 

«Κτήμα Πεταλιοί»: Ξανά στο προσκήνιο η «ναυμαχία» για τις Ελληνικές Μαλδίβες

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας

Το σούπερ γιοτ του Αμπράμοβιτς και ο πόλεμος εκατομμυρίων στο ακριβότερο διαζύγιο του Λονδίνου

Πηγή: newmoney.gr

Array