Τετάρτη
17.08.2022

Αναμνηστικά από Beatles και John Lennon θα πωληθούν ως NFTs

Τα αντικείμενα που δημοπρατούνται περιλαμβάνουν μια μαύρη κάπα που φορούσε ο πατέρας του στην ταινία Help! και το χειρόγραφο σημείωμα του Πολ Μακάρτνεϊ με τους στίχους του τραγουδιού Hey Jude των Beatles, το οποίο θεωρείται και το πιο πολύτιμο έργο της δημοπρασίας. Η αρχική τιμή έχει οριστεί στα 30.000 δολάρια και οι ειδικοί αναμένουν ότι το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί στις προσφορές.

Άλλα αντικείμενα περιλαμβάνουν το αφγανικό παλτό που φορούσε ο Τζον Λένον στην τηλεοπτική ταινία Magical Mystery Tour και τρεις κιθάρες Gibson που έδωσε ο Τζον Λένον στον Τζούλιαν. Μέρος των εσόδων από την πώληση των NFT θα διατεθεί στο ίδρυμα White Feather Foundation του Τζούλιαν Λένον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται δημοπρασία τύπου NTF με αντικείμενα των Beatles.  Η ηλεκτρονική δημοπρασία για τη «Συλλογή των Beatles» ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου μέσω του αρχείου Voices Of Classic Rock (VOCR), το οποίο φιλοξενεί 650 ιστορικές συνεντεύξεις και ραδιοφωνικές εκπομπές με μεγάλους καλλιτέχνες της ροκ που ηχογραφήθηκαν μεταξύ 1964 και 2008.

Τέσσερα ξεχωριστά αποσπάσματα από τις συζητήσεις με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ (στο «Chaos And Creation In The Backyard»), τον Τζον Λένον (στο «A Day In The Life»), τον Τζορτζ Χάρισον (στο «Abbey Road») και τον Ρίνγκο Σταρ (στο «His Lost» Medallion’) είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο.

Πηγή: athensvoice.gr