Τετάρτη
26.06.2024

Η Amazon δημιουργεί το δικό της κρυπτονόμισμα

Φιλοδοξίες έχει όπως φαίνεται η Amazon να εισαχθεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, αφού όπως φαίνεται θα εκδώσει το δικό της crypto εντός του 2022.

Ειδικότερα, οι πληροφορίες για αυτό το εγχείρημα είναι ακόμη ασαφείς, αλλά φαίνεται ότι η Amazon δημιουργεί ένα blockchain σε προετοιμασία της κυκλοφορίας του δικού της ψηφιακού νομίσματος.

Σε άρθρο που δημοσίευσε το FinTech Magazine, επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία έχει δημοσιεύσει αγγελία εργασίας για έναν νέο επικεφαλής «ψηφιακού νομίσματος και blockchain».

Η αγγελία υποδηλώνει ότι η Amazon αναζητά έναν «έμπειρο ηγέτη να αναπτύξει τη στρατηγική ψηφιακού νομίσματος και Blockchain της Amazon και τον οδικό χάρτη του προϊόντος».

Εκτιμάται ότι αυτή η κίνηση είναι μια άμεση απάντηση στον αυξημένο ανταγωνισμό από άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Meta/Facebook που έχουν στρατολογήσει τη δική τους ομάδα ειδικών για να δημιουργήσουν μια έννοια blockchain.

Αναμένεται ότι οι πελάτες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το Amazon Crypto Token ενώ ψωνίζουν στο site της εταιρείας.

Η Amazon είχε εξετάσει το ενδεχόμενο και στο παρελθόν, προσφέροντας θέσεις σε blockchain ειδικούς, αν και τα projects ήταν πολύ πιο χαμηλών τόνων από αυτό που προωθείται τώρα.

Η Amazon αποκαλεί το blockchain της Amazon Managed Blockchain, και ήδη προσφέρει πολλές πληροδοείες για το concept στην ιστοσελίδα της.

ΠΗΓΗ: powergame.gr

Array