Κυριακή
21.07.2024

Alpha Bank: Πρωτοστατεί στη νέα εποχή ηλεκτροκίνησης για την Αστυπάλαια με το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις

Με 50% έκπτωση στο ισχύον επιτόκιο και προνομιακούς όρους

Στην Κρατική Δράση e-astypalea, που παρέχει στους μόνιμους κατοίκους του νησιού επιδότηση έως €12.000 για αγορά ηλεκτροκίνητου μεταφορικού μέσου, συμμετέχει η Alpha Bank με το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση.

Το δάνειο, που ανήκει στην επιτυχημένη σειρά προϊόντων χρηματοδοτήσεων Alpha Πράσινες Λύσεις, προωθεί έμπρακτα την πράσινη ενέργεια και εμπλουτίστηκε για τις ανάγκες της Κρατικής Δράσης e-astypalea.

Με αυτό το καινοτόμο δανειακό προϊόν, η Alpha Bank συμβάλλει στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και του Volkswagen Group να καταστεί η Αστυπάλαια νησί-πρότυπο στον τομέα της πράσινης ενέργειας σε ολόκληρη τη Μεσόγειο με ουδέτερο κλιματικό αποτύπωμα.

«Η Αlpha Bank, διαθέτοντας το μοναδικό τραπεζικό Κατάστημα στην Αστυπάλαια και επιτελώντας τον ουσιαστικό της ρόλο ως φορέας στήριξης της τοπικής κοινωνίας, καλωσόρισε από την πρώτη στιγμή την Κρατική Δράση e-astypalea. Πρωτοστατούμε στην πρωτοβουλία για μετάβαση του συστήματος μεταφορών του νησιού στην ηλεκτροκίνηση και την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε προσπάθεια για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος», αναφέρει ο διευθυντής Δικτύου Καταστημάτων Ελλάδος, κ. Δημήτρης Χαριζάνης.

Το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση αποτελεί την ιδανική λύση χρηματοδότησης για την αγορά οικολογικού μέσου μεταφοράς (ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ηλεκτρικό ποδήλατο, πατίνι κτλ), με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους που ισχύουν αποκλειστικά για τους μόνιμους κατοίκους της Αστυπάλαιας, όπως σταθερό επιτόκιο 4,5% (μειωμένο κατά ~50% σε σχέση με το ισχύον επιτόκιο του δανείου) και δυνατότητα αποπληρωμής σε έως και 8 χρόνια. Παράλληλα, το καταναλωτικό δάνειο παρέχεται στους κατοίκους του νησιού χωρίς έξοδα επεξεργασίας αιτήματος και χωρίς παρακράτηση κυριότητας.

Η Υπεύθυνη Τραπεζική και τα κριτήρια ESG, ακρογωνιαίος λίθος της στρατηγικής για την ανάπτυξη προϊόντων Ιδιωτών

H Alpha Bank, ήδη από το 2019, έχει υπογράψει τις έξι αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, που διαμορφώθηκαν μέσω της διεθνούς πρωτοβουλίας των Ηνωμένων Εθνών UNEP FI (United Nations Environment Program Finance Initiative), δηλώνοντας τη δέσμευσή της να αυξήσει το θετικό της αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενσωμάτωσης των κριτηρίων ESG (Environmental, Social and Corporate Governance) σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της, η τράπεζα σχεδιάζει προϊόντα και υπηρεσίες λιανικής τραπεζικής που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Διεύθυνσης Προϊόντων Λιανικής Τραπεζικής, κ. Ιωάννης Ιωαννίδης: «Η Alpha Bank έχει δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα, που προωθούν έμπρακτα την πράσινη ενέργεια στην καθημερινότητά μας και στοχεύουν να αποτελέσουν τις κύριες επιλογές των πελατών μας στα επόμενα χρόνια.

»Πέραν από το Καταναλωτικό Δάνειο Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση για χρηματοδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, η σειρά Alpha Πράσινες Λύσεις περιλαμβάνει και καταναλωτικό δάνειο με προνομιακούς όρους για οικολογική αναβάθμιση κατοικίας, καθώς και το στεγαστικό πρόγραμμα “Ενεργειακό Σπίτι”, που υποστηρίζει μια ενεργειακά αποδοτική κατοικία, με χρηματοδότηση που ανέρχεται στο 80% της αξίας του ακινήτου και προνομιακή τιμολόγηση. Με αιχμή την καινοτομία και την περιβαλλοντική συνείδηση, η Alpha Bank θα συνεχίσει να δημιουργεί αξία για την κοινωνία και το περιβάλλον διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αειφορία».

Διαβάστε ακόμη

Κομισιόν – Έκθεση Αξιολόγησης: Έως Μάρτιο αντί για Αύγουστο τα εκκαθαριστικά του νέου ΕΝΦΙΑ

Φόρος εισοδήματος: Μειωμένος κατά 30% – 40% για ιδιοκτήτες ακινήτων

Σάλος με ρεπορτάζ των FT: Πάνω από το 60% βασικών προϊόντων της Nestle δεν είναι υγιεινά

 

Πηγή: newmoney.gr

Array