Σάββατο
22.01.2022

Alpha Bank: Πιστωτική προστασία 10 εκατ. ευρώ από την EBRD

το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και εταιρικά δάνεια ύψους 1,9 δισ. ευρώ της Alpha Bank

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα παράσχει πιστωτική προστασία ύψους10 εκατομμυρίων ευρώ στην τράπεζα Alpha Bank.

Η EBRD θα επενδύσει στο τμήμα τίτλων μεσαίας εξοφλητικής προτεραιότητας (Mezzanine) συνθετικής τιτλοποίησης χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρηματικών δανείων.

Πιο συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) και εταιρικά δάνεια ύψους 1,9 δισ. ευρώ της Alpha Bank.

Σύμφωνα με την EBRD, η συναλλαγή θα ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια και ανθεκτικότητα της τράπεζας με αποτέλεσμα τη μείωση των σταθμισμένων στοιχείων του ενεργητικού της Τράπεζας κατά περίπου Ευρώ 1,2 δισ., απελευθερώνοντας παράλληλα τη δανειοδοτικής της ικανότητα.

Επιπλέον, η Alpha Bank θα διαθέσει το 150% της επένδυσης της EBRD για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και σε έργα ενεργειακής απόδοσης.

Διαβάστε ακόμα:

Όμικρον και lockdown «γκρεμίζουν» τις αγορές – Βαριές απώλειες στο ΧΑ

ΑΔΜΗΕ: Σύγκρουση κορυφής με State Grid – Πιέσεις για διοικητικές ανακατατάξεις

Επιστρεπτέα – Πάγιες δαπάνες: Δεύτερη ευκαιρία και περιθώριο χρόνου για πληρωμές – συμψηφισμούς

Πηγή: newmoney.gr