Δευτέρα
11.12.2023

Alpha Bank: Νέα – βελτιωμένη – προσφορά από UniCredit – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Νέα, βελτιωμένη, προσφορά για το 9% των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Alpha Bank φέρεται να κατέθεσε η UniCredit, με τις επίσημες ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση του deal να αναμένονται το πρωί της Δευτέρας, 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη της ανταγωνιστικής διαδικασίας που ουσιαστικά επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ενδιαφέρον της UniCredit για το πακέτο μετοχών που βγάζει προς πώληση το Ταμείο, οι Ιταλοί κλήθηκαν να ανεβάσουν το τίμημα, λαμβάνοντας υπόψη και την άνοδο της μετοχής της τράπεζας το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, όπως έγραψε το newmoney, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στο 1,39 ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι – ανεξαρτήτως της έκβασης της ανταγωνιστικής διαδικασίας – η UniCredit θα έπρεπε να αναθεωρήσει επί τα βελτίω την προσφορά της. Υπενθυμίζεται ότι αυτή προέβλεπε την αγορά των 211.138.299 κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας έναντι 1,33 ευρώ/εκάστη, ήτοι περί τα 281 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου συνεδριάζει εκ νέου, προκειμένου να συζητήσει επί τη βάσει της νέας προσφοράς και εφόσον αυτή είναι συμφέρουσα, τόσο για την Alpha Bank, όσο κυρίως για το Δημόσιο, να κλείσει το deal. Σε κάθε περίπτωση, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τη δεύτερη κατά σειρά αποεπένδυση του ΤΧΣ από τις τράπεζες.

Διαβάστε ακόμη

Τα νέα επιχειρηματικά ονόματα που επενδύουν στον ελληνικό τουρισμό

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες του κόσμου για τις fintech – Η θέση της Ελλάδας (πίνακες)

Κουφετοποιία Χατζηγιαννάκη: Μια γλυκιά ιστορία που κρατάει πάνω από 70 χρόνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr