Σάββατο
22.01.2022

Alpha Bank: Αύξηση της τιμής- στόχου στα €1,60 με σύσταση «overweight» από την JP Morgan

Τι αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan στην έκθεσή τους αιτιολογώντας την αναβάθμιση της τιμής – στόχου της τράπεζας

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Alpha Bank προχώρησε η JP Morgan, σε σημερινή έκθεσή της στον απόηχο των Αποτελεσμάτων Εννεαμήνου 2021.

Συγκεκριμένα, ο αμερικάνικος οίκος αξιολογεί θετικά τις προοπτικές που ανοίγονται για την Τράπεζα για τη νέα χρονιά, καθορίζοντας την τιμή-στόχο στα 1,60 ευρώ από 1,50 ευρώ προηγουμένως, με upside της τάξεως του 53,8%, το υψηλότερο ανάμεσα στις Ελληνικές τράπεζες, δίνοντας παράλληλα σύσταση «overweight».

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της JP Morgan, οι ευοίωνες εκτιμήσεις τους για την Alpha Βank στηρίζονται στα αποφασιστικά βήματα που λαμβάνει η Διοίκηση με απώτερο στρατηγικό στόχο την απόδοση επί ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 10% μέχρι το τέλος του 2023.

Συγκεκριμένα, η έκθεση αποτιμά θετικά το ισχυρό κεφαλαιακό προφίλ της Alpha Bank, σημαντικά υψηλότερο από τις κανονιστικές απαιτήσεις, την ήδη δραστική εξυγίανση του ισολογισμού της προς μονοψήφιο ποσοστό δείκτη ΜΕΑ στις αρχές του 2022, τον αυξανόμενο ρυθμό πιστωτικής της επέκτασης με πρόβλεψη για νέες εκταμιεύσεις ύψους 8 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2024, τα μέτρα ενίσχυσης της αποδοτικότητάς της με περαιτέρω μείωση του κόστους, καθώς και τις πρωτοβουλίες για επέκταση της δραστηριότητάς της στη Ρουμανία.

Διαβάστε ακόμα

Δημοσκόπηση Bloomberg: Οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών το 2022 αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τις αγορές

Μαξ Φερστάπεν: Το «χρυσό» συμβόλαιο, τα bonus και οι χορηγοί του νέου «Μίδα» της Formula 1

Τα σχέδια των τραπεζών για προσωπικό και καταστήματα – Τι αλλάζει με τις εθελουσίες

Πηγή: newmoney.gr