Ακρίβεια στα καύσιμα: Πού θα κινηθούν οι τιμές τους τον Μάιο (vid)

Ανεβοκατεβαίνουν το τελευταίο διάστημα οι τιμές στα καύσιμα τόσο σε ότι αφορά το διεθνές περιβάλλον, όσο και αυτές στην αντλία. Οι μεταβολές είναι εξαιρετικά συχνές και κανείς δεν μπορεί έστω και με σχετική βεβαιότητα να εκτιμήσει την επόμενη ημέρα σε ότι αφορά την διαμόρφωση των τιμών.

Αν δει κανείς την καμπύλη διαμόρφωσης των διεθνών τιμών θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν μεγάλες μεταβολές και κυρίως συχνές. Η τάση εναλλάσσεται από πτωτική σε ανοδική και τούμπλαλιν σε σχετικά μικρά χρονικά διαστήματα και το κυριότερο χωρίς να υπάρχει σημαντικό γεγονός, παρά μόνο φήμες και ενδείξεις, αναφορικά με την παγκόσμια διαμόρφωση της της ζήτησης, που είναι και το κυρίαρχο στοιχείο που θα διαμορφώσει την διεθνή τάση των τιμών.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών είναι η συνεχής πίεση στην διεθνή τιμή του Brent, η σταθεροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου στην περιοχή του 1,1 και η πτώση των διυλιστηρίων τιμών βενζίνης, και πετρελαίου κάτι που έχει ως συνέπεια  οι τιμές στην βενζίνη να απομακρύνονται από το όριο των 2 ευρώ, το οποίο πλησίαζαν επικίνδυνα πριν μερικές εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη

Αυξάνονται για 7η φορά τα επιτόκια στη «σκιά» μιας νέας τραπεζικής κατάρρευσης

Τα exit polls της πρώτης κάλπης, τα πάρτι της Αράχωβας, η MIG και ο διαγωνισμός για τη Βουλιαγμένη

Μύκονος: Αν και ημιτελής, βίλα στην Άνω Μερά βγαίνει στο σφυρί με τιμή 1,2 εκατ. ευρώ! (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

Πηγή: newmoney.gr