Τετάρτη
06.07.2022

Ακρίβεια: Aύξηση έως και 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (vid)

Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η αύξηση μέχρι τώρα είναι της τάξης του 25% – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό –

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης οι αυξήσεις σε πολλά επίπεδα, ομοίως και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αισθητή. Μάλιστα για τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, Λύσσανδρος Τσιλίδης. Το γεγονός προκαλεί προβληματισμό σε πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν θα πάνε φέτος διακοπές, αφού δεν έχουν να διαθέσουν χρήματα για όλες τις δαπάνες που απαιτούνται.

Ειδικότερα όπως προκύπτει, στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η αύξηση μέχρι τώρα είναι της τάξης του 25%, ενώ από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αυξηθεί ακόμα 5%. Όπως σχολίασε ο κ. Τσιλίδης, πρόκειται για μια έκτακτη συνθήκη που προήλθε από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τηλέφωνα που δέχονται οι επαγγελματίες του κλάδου για κλείσιμο εισιτηρίων είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο κ. Τσιλίδης είπε επίσης πως τα αεροπορικά εισιτήρια, πολλές φορές, εξαιτίας των προσφορών, συμφέρουν καλύτερα από τα ακτοπλοϊκά.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα των αιτήσεων για τον κοινωνικό τουρισμό

Στους νέους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης διοικητής του πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά την Τετάρτη στην ΕΡΤ: «Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού ξεκινάει 1η Αυγούστου και διαρκεί έως 31 Ιουλίου του επόμενου έτους. Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022 να σπεύσουν να τις χρησιμοποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου γιατί μετά δεν θα μπορούν, αφού θα έχουν βγει οι νέες επιταγές.

Οι ανήκοντες στην κατηγορία ΑμΕΑ μπορούν να πάρουν επιταγή για κάθε χρόνο, ενώ οι υπόλοιποι δικαιούχοι μπορούν χρόνο παρά χρόνο.

Στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πάρουν μέρος και άνεργοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ασφαλισμένες στο προηγούμενο έτος, δηλαδή το 2021 ή να έλαβαν 50 ημέρες από την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ, ή να έλαβαν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, ή να είχαν ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω.

Το πρόγραμμα αυτό παρέχει έξι διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα σε όλη την Ελλάδα, για τη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κω και τον Έβρο, δέκα διανυκτερεύσεις χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται κάθε χρόνο χωρίς προβλήματα, έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, εδώ και μία δεκαετία το τρέχει ο πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Τέλη Μαΐου, αρχές Ιουνίου θα ανοίξει η πλατφόρμα, θα κάνουμε μία τροποποίηση του προγράμματος αφού ο υπουργός αύξησε τον προϋπολογισμό από 30 σε 35 εκατομμύρια.

Πέρυσι δώσαμε ένα 20% περισσότερο στους παρόχους, στα ξενοδοχεία δηλαδή, επιδότηση το μήνα Αύγουστο, γιατί ενώ προσπαθούμε να κάνουμε το πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας και να χρησιμοποιούνται οι επιταγές όλο το χρόνο, δυστυχώς οι περισσότεροι πάνε διακοπές κυρίως τον Αύγουστο. Για να υπάρχει προσφορά – διαθέσιμα καταλύματα- αυξήσαμε την επιδότηση και πήγε πολύ καλά. Θα το επαναλάβουμε και φέτος».

Διαβάστε ακόμη:

Το LNG ενισχύει τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στη ΝΑ Ευρώπη

Deutsche Bank: Επενδύσεις σε καιρό στασιμοπληθωρισμού – Οδηγός η δεκαετία του 1970

Μητσοτάκης για Τουρκία στο υπουργικό: Θα δημοσιοποιούμε διεθνώς όσα συμβαίνουν (Upd)

Πηγή: newmoney.gr