Αίτηση πτώχευσης υποβάλλει το ανταλλακτήριο FTX

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX του Sam Bankman-Fried υποβάλει αίτηση πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Παράλληλα, ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση. Νέος CEO στον όμιλο διορίστηκε ο John J. Ray III, ενώ ο Sam Bankman-Fried θα παραμείνει στον όμιλο για να βοηθήσει στην ομαλή μετάβαση. 

Η χρηματιστηριακή του Bankman-Fried, Alameda Research, τίθεται επίσης σε προστασία από τους πιστωτές της, σύμφωνα με ανακοινώσεις στο λογαριασμό της εταιρίας στο Twitter.

Πηγές του Reuters σημείωναν ότι η χρηματιστηριακή ευθύνεται εν μέρει για τα προβλήματα της FTX και φέρεται να της χρωστάει περίπου 10 δισ. δολάρια. 

 

Σημειώνεται ότι μέσα σε λίγες μέρες, το FTX πέρασε από αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρεοκοπία, καθώς η ρευστότητα εξαντλήθηκε, οι πελάτες ζήτησαν τα κεφάλαιά τους και η ανταγωνιστική Binance διέλυσε τη μη δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του. Ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι «ξεσήκωσε».

Στην ανακοίνωση της είδησης το Bitcoin πραγματοποίησε βουτιά 7% στα 16.530 δολάρια.Πηγή: euro2day.gr