Τετάρτη
01.02.2023

Αίτημα πτώχευσης από την εταιρία mining Core Scientific

Αίτηση για υπαγωγή στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε σήμερα η Core Scientific, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες crypto mining στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για το τελευταίο «θύμα» του ντόμινο καταρρεύσεων στην αγορά κρυπτονομισμάτων των τελευταίων μηνών, με την εταιρεία να έχει εκδώσει προειδοποίηση χρεοκοπίας από τα τέλη Οκτωβρίου. Η εταιρεία απέδωσε την πτώχευση της στην κατακρήμνιση των τιμών του Bitcoin, στην αύξηση του ενεργειακού κόστους που απατείται για τις δραστηριότητες «εξόρυξης», καθώς και στο γεγονός πως η Celsius Network, ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της, δεν αποπλήρωσε το χρωστούμενο ποσό των 7 εκατ. δολαρίων. Άλλωστε και η Celsius έχει από το καλοκαίρι του 2022 ενταχθεί στο Άρθρο 11 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Η Core Scientific επισήμανε στην αίτηση της πως για το τρίτο τρίμηνο του 2022 κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 434,8 εκατ. δολαρίων, με τη ρευστότητα της να είναι μόλις στα 4 εκατ. δολάρια. Ανέφερε δε πως έχει προσλάβει συμβούλους για την εταιρική αναδιάρθρωση της και πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πιστωτές της ήδη από τα τέλη του Οκτωβρίου.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν χάσει το 98% της αξίας τους από τις αρχές του έτους, ενώ μετά την είδηση για την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 την Τετάρτη υποχώρησαν 50%.

Source: insider.gr